Elevii din Oltenița, câștigători ai concursului „Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă”

Polițiștii Serviciului Rutier Călărași au organizat în ziua de 14 iunie a.c., faza judeţeană a concursului „Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă”, activitate care s-a desfăşurat la Colegiul Agricol ”Sandu Aldea” din municipiul Călăraşi.

Competiția a avut ca scop formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, acest fapt reprezentând, pe termen lung, un factor determinant pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor.

Concursul a presupus o probă teoretică, care a constat în rezolvarea unui chestionar cu reguli de circulație și două probe practice, cunoaşterea şi respectarea regulilor rutiere într-un poligon special amenajat şi îndemânarea în conducerea bicicletei.

La competiția organizată în incinta Colegiului ”Sandu Aldea” Călărași s-au înscris patru echipe.

Pe locul I s-a clasat echipa Școlii Gimnazială „Lucian Pavel” Oltenița, urmată de Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Călărași și Colegiul Economic Călărași.

Echipa câștigătoare care va participa la faza națională a concursului, a avut următoarea componență:

* Slav Daria Maria- elevă în clasa a II-a B;

* Gheorghe Teodor – elev în clasa a II-a B;

* Cristea Luiza Mihaela – elevă în clasa a VII-a A;

* Mihai David Cristian – elev în clasa a VII-a A.

Concursurile pe teme rutiere sunt o modalitate atractivă de conștientizare de către copii a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră.

Unii au citit și asta: