Elevii școlii Mircea Vodă, parteneri ai Festivalului “RomânIA cu povești”

În perioada 8 – 11 iunie, Asociația Gradusart organizează la București prima ediție a Festivalului “RomânIA cu povești”, un eveniment care își propune să aducă în atenția tuturor IA și meșteșugul popular.

Parteneri ai evenimentul sunt Centrul Cultural Județean Călărași, Cărturești verona și Clubul Țăranului Român.

Programul festivalului este compus astfel încât să-i încânte atât pe cei mari, cât și pe cei mai mici și va cuprinde întâlniri și ateliere practice de cusut ie, povești despre simbolurile ce apar pe veșmintele populare, ateliere de arta povestirii având ca temă basmele românești, sesiuni de cusut semne populare – adaptate copiilor.

Unicitatea și autenticitatea Festivalului vor fi subliniate de: muzică tradițională, expoziție de ii și fotografii inedite, pâine cu maia, bragă, precum și o serie de proiecții video.

Duminică, 11 iunie, Festivalul va poposi la Călărași, pentru a oferi adulților și copiilor o reeditare a bucuriilor pe care le-au experimentat odinioară.

În intervalul 11:30 – 13:00, Școala Gimnazială “Mircea Vodă“ va găzdui atelierul de basme românești, susținut de realizatoarea emisiunii radio Bucuria poveștilor.

La ora 17:00, la sala de spectacole a Centrului Cultural Județean Călărași, va avea loc un spectacol cu povești românești, dansuri și cântece populare, susținute de grupul de copii Mlădițe ilfovene, coordonat de Marioara Man Gheorghe, precum și de Ansamblul Folcloric “Bărăganul“ al Centrului Cultural Județean Călărași, de Ansamblul “Ghiocelul“ de la Palatul Copiilor Călărași, de elevi de la Școala Gimnazială “Mircea Vodă“ Călărași și de alți invitați.

Cei mari și mici sunt invitați să sărbărească ia românească și să facă parte din RomânIA cu povești.

Unii au citit și asta: