Elevii și profesorii, implicați în activitățile de prevenire a delincvenței juvenile

A doua ediție din acest an a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, a debutat astăzi, 2 octombrie 2017, printr-o serie de activități informativ-preventive, dedicate elevilor, profesorilor și părinților, atât în spații publice, cât și întâlniri cu grupurile țintă.

În ziua dedicată prevenirii delincvenţei juvenile, din cadrul campaniei Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, poliţiştii au fost prezenți în școlile și liceele din județul Călărași.

La data de 02 octombrie a.c., în şcolile din întregul judeţ au fost proiectate, de poliţiştii de prevenirea criminalităţii şi cei de ordine publică, materiale video cu caracter preventiv şi au abordate teme precum cauzele care pot conduce la apariţia unor situaţii conflictuale şi modalitatea cea mai bună de gestionare a acestora, limitele răspunderii penale a minorilor, condiţiile favorizante comiterii de infracţiuni, consecinţele juridice ale comiterii faptelor penale şi contravenţionale.

Ziua de 03 octombrie a.c., este destinată prevenirii victimizării minorilor, cu focalizarea mesajelor preventive pe prezentarea riscurilor la care se expun tinerii în mediul virtual.

Unii au citit și asta: