in

Emil Boc: Nu avem în vedere creşterea taxelor pentru reducerea deficitului în 2012

Guvernul nu are în vedere în anul 2012 creşterea taxelor, în condiţiile în care are o ţintă de deficit de 1,9% din PIB iar pentru 2013 optează pentru deficit bugetar zero, a declarat, luni, premierul Emil Boc, la TVR1.

“Nu avem în vedere, sub nicio formă, creşterea taxelor pentru a atinge acest nivel al deficitului. TVA rămâne acelaşi, contribuţiile rămân aceleaşi, cota unică rămâne aceeaşi”, a spus Boc.

În context, el a arătat că acordul de uniune fiscală agreat de România la nivel european nu va influenţa bugetul de stat pe anul 2012, pentru că viitoarele măsuri europene se vor aplica din anul 2013.

“Acest acord de uniune fiscală, dacă se ajunge la un acord, până la urmă, de către toate ţările, cu excepţia Marii Britanii – el va fi aplicabil din 2013. Bugetul anului 2012 nu este afectat de acest acord interguvernamental de uniune fiscală”, a explicat premierul, la TVR1.

În context, şeful Guvernului a susţinut că “România nu va mai fi nevoită să facă eforturi majore suplimentare pentru a atinge ţintele din acordul interguvernamental, pentru că noi de doi ani venim în această direcţie”.

De asemenea, referitor la deficitul de cont curent, Boc a afirmat că România începe să echilibreze balanţa dintre export şi import, iar Guvernul foloseşte instrumente de stimulare a exporturilor.

Ca măsuri în acest sens, premierul a menţionat ‘utilizarea schemelor de ajutor de stat, prin Eximbank, de exemplu, care este destinată susţinerii exporturilor, şi punerea la dispoziţie a resurselor financiare la Eximbank şi CEC pentru a acorda garanţii guvernamentale firmelor care realizează exporturi”.

De asemenea, Executivul asigură resurse financiare interne pentru investiţii, a mai spus primul-ministru.
sursa: AGERPRES

Primarul Dragu n-a vrut să stea la masă cu Daniel Drăgulin

De Sărbători: Flux de 2,6 milioane de persoane prin graniţele României