Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a fost la Călăraşi

Duminică, 3 februarie, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent la Călăraşi. Însoţit de un sobor de preoţi şi de prea cucernicul părinte protopop Ilie Ramon, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a oficiat sfânta liturghie la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din municipiul Călăraşi.

Biserica înălţată din voia lui Dumnezeu, prin râvna preotului paroh Ioan Dincă şi cu nepreţuitul ajutor al credincioşilor, a devenit neîncăpătoare în faţa numărului mare de oameni care au venit să asiste la slujba efectuată de Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu.

Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor are obiceiul de oficia sfânta liturghie în diferite parohii din zonă, înaltul ierarh străduindu-se totodată să atragă alături de biserică pentru sprijin şi bună învăţare şi pe membrii administraţiei şi structurilor de conducere a statului.

Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din municipiul Călăraşi este încă în activitate de lucrări de construcţie, pictura pereţilor fiind cea căreia i se dă, în momentul de faţă, toată atenţia.

Pentru buna chivernisire a Casei lui Dumnezeu şi a activităţii administrativ-bisericeşti, vineri, 1 februarie, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a acordat rangul de iconom preotului Ioan Dincă de la parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din municipiul Călăraşi.

În Biserica Ortodoxă Română, această distincţie este acordată de episcopul locului, în cadrul Permanenţei Consiliului Eparhial, preoţilor care au o activitate bisericească remarcabilă.

Unii au citit și asta: