Este oficial: Primarul Daniel Drăgulin s-a întors la PNL

Dragulin la PNL

Generalul Gabriel Oprea a primit vestea prin telefon, primarul municipiului Călărași, Daniel Drăgulin, a ales să se întoarcă la partidul care l-a consacrat în admininistraţie. Primarul a anunţat că va candida, la alegerile locale din iunie, pentru Partidul Naţional Liberal. De asemenea, Daniel Drăgulin se întoarce în PNL cu toţi cei care l-au urmat în UNPR.
Daniel Drăgulin a plecat din PNL în luna septembrie, 2014, alegând să se înscrie în UNPR.

Zvonurile că Daniel Drăgulin s-ar putea întoarce în PNL au devenit din ce în ce mai insistente odată cu începutul anului 2016, informaţia fiind confirmată de surse apropiate PNL şi primarului la finalul lunii ianuarie. Pe 3 februarie, Daniel Drăgulin a participat la o conferinţă de presă, la sediul PNL, alături de liderul liberal Răducu Filipescu, deputatul Vasile Iliuţă şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Marian Dinulescu. Drăgulin a recunoscut, oficial, candidatura la alegerile locale din această vară, pe listele PNL.

“Ca să terminăm orice fel de speculaţie vis-a-vis de candidatura mea şi partidul pe care îl voi reprezenta la viitoarele alegeri locale, ne-am întâlnit aici ca să elucidăm acest caz.”- a mărturisit Daniel Drăgulin.

Primarul a explicat hotărârea sa: “Decizia pe care am luat-o şi faptul că sunt prezent aici arată că, într-adevăr, la alegerile locale voi candida pe listele Partidului Naţional Liberal. Acest lucru mă onorează dar mă şi obligă ca în calitatea pe care o am de candidat la primărie să depun toate eforturile pentru ca Partidul Național Liberal, din care am făcut parte peste 10 ani şi în care am revenit cu mare plăcere, să câştige atât alegerile locale, atât la nivel de municipiu cât şi la nivel de judeţ, cât şi, bineînţeles, alegerile parlamentare.”

Daniel Drăgulin spune că hotărârea a fost luată după ce a avut discuţii cu conducerea PNL, la nivel central şi local: “Vreau să vă spun că am apreciat deschiderea şi modul în care s-au purtat discuţiile cu conducerea locală a PNL cât şi cu conducerea naţională, factori determinanţi în decizia pe care am luat-o de a candida pe listele PNL.”

[pullquote]Primarul a fost diplomat atunci când a trebuit să explice traseul PNL-UNPR-PNL: ” Putem spune că întotdeauna am ţinut cont de condiţiile sociopolitice din momentele respective şi ca atare, nu pot să spun că cei 10 ani nu şi-au lăsat amprenta asupra mea, indiferent de poziţia pe care eu am avut-o în calitate de adversar politic al actualilor mei colegi. Dar politica este făcută de oameni, de politicieni, fie ei locali care în anumite momente discută şi iau poziţii ţinând cont de ceea ce se întâmplă în momentele respective.”[/pullquote]

Drăgulin crede că alături de PNL şi beneficiind de prima poziţie în sondajele de opinie, drumul către câştigarea a încă unui mandat este mai uşor: “Să ştiţi că din sondajele pe care atât eu, cât şi alte partide şi colegii mei le-au făcut îmi dădeau un anumit avantaj, prima poziţie. Faptul că am venit în PNL nu face altceva decât să îmi consolideze şi să întărească ceea ce am pornit odată într-un proiect şi se continuă cu alegerea mea în al doilea mandat.”

Primarul Drăgulin este conştient că nu toată lumea îl va primi cu pâine şi sare la PNL, dar crede că raţiunea şi interesul comun vor nivela cele mai multe din inerentele asperităţi: “Sunt convins că sunt şi voci care din diferite motive nu sunt alături de mine. Eu cred că având un scop comun putem trece peste anumite orgolii şi să facem o echipă competitivă şi câştigătoare. Cred că avem maturitatea să ne dăm mâna şi să mergem mai departe.”

Filipescu: “Drăgulin a judecat în folosul călărăşenilor”

Bănuit chiar că a avut o înţelegere secretă cu Daniel Drăgulin, pentru ca acesta să se ducă în UNPR şi apoi să se întoarcă la PNL, liderul liberal Răducu Filipescu a explicat cum vede el întoarcerea acestuia în rândul liberalilor: “La un moment dat, orice copil se mai rătăceşte. Dar părinţii fiind calmi şi având grijă ca ei să nu greşească, îi aduce acasă. Fiecare poate că avem nişte perioade mai ciudate în viaţă.”

Filipescu a ţinut să precizeze că n-a făcut niciodată risipă de cuvinte grele la adresa lui Drăgulin, chiar dacă acesta a ales, la un moment dat, să reprezinte alt partid: “Eu nu-mi aduc aminte să fi blamat, în vreun fel, activitatea primarului. Poate că au fost situaţii în care puteam s-o fac, dar n-am făcut-o. Aşa cum n-am spus niciodată un cuvânt urât despre Dragu, nu am spus nimic nici despre Dan Drăgulin, şi nici el n-a făcut-o. Eu cu Dan Drăgulin nu am fost prieteni şi colegi de muncă politică un an, doi… ci 10 ani de zile.”

Preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, crede chiar că raţiunile plecării lui Daniel Drăgulin la UNPR ar fi putut să fie chiar în interesul călărăşenilor: “A luat această decizie crezând că la un moment dat, la guvernare fiind PSD şi UNPR, că va putea să facă pentru Călăraşi mai mult decât ar fi putut alături de PNL – partid de opoziţie. Aşa a gândit atunci, poate că a judecat în folosul călărăşenilor şi poate că a judecat bine.”

Filipescu a mai adăugat că Daniel Drăgulin era mult mai puternic decât UNPR la Călăraşi şi apreciază că acesta a ales să nu se ducă spre PSD: “Eu am apreciat că a ales PNL, pentru că avea şi opţiunea PSD, numai că el a vrut să se întoarcă în partidul care l-a consacrat. A făcut un gest onorabil că n-a plecat la PSD şi s-a întors la partidul lui.”

Răducu Filipescu s-a arătat sigur de faptul că, alături de PNL, Daniel Drăgulin nu va putea fi înfrânt de nimeni la alegerile din vara aceasta. Liberalul a mai spus că în situaţia în care Drăgulin nu s-ar fi întors, PNL ar fi ieşit cu Vasile Iliuţă pentru a se bate pentru postul de primar al municipiului Călăraşi.

Unii au citit și asta:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*