Euroscola 2019: Cursuri de prim ajutor, pentru elevii Colegiului Barbu Știrbei

În cadrul Concursului Național Euroscola 2019, elevii Colegiului Național “Barbu Știrbei” din Călărași continuă desfășurarea activităților care fac parte din calendarul proiectului.

Joi, 26 septembrie 2019, la Colegiul Barbu Știrbei a avut loc deschiderea cursurilor de prim ajutor, sub denumirea “Învață pentru viață”.

La eveniment au participat atât elevii care s-au înscris la curs, cât și reprezentanți Crucea Roșie Călărași și ISU Călărași, parteneri în derularea proiectului.

Primul curs a avut loc luni, 30 septembrie 2019, la sediul “Crucea Roșie” Călărași.

Reprezentanții celor două instituții partenere, ISU și Crucea Roșie, au prezentat informații esențiale de educație sanitară și noțiuni primordiale în acordarea primului ajutor. Au fost explicați termeni precum principiul de bază în primul ajutor prespitalicesc, lanțul supraviețuirii, suportul vital de bază la adulți, copii și nou-născuți, situații speciale de resuscitare.

Cel mai important, elevii au aplicat practic, în grupe sau cu materialul didactic pus la dispoziție, principiile de prim ajutor prezentate. Jocul de rol și simularea situațiilor reale de viață au fost metode atractive, care au transformat informațiile în noțiuni practice, concrete.

Unii au citit și asta: