in

Europarlamentarul Adina Vălean la cumpărături în Carrefour


adina-valeanNu mică ne-a fost mirarea să o vedem pe Adina Vălean, parlamentar european, la cumpărături în Hipermarketul Carrefour Orhideea din Bucureşti. Era duminică seara, îmbrăcată cu o pereche de jeansi şi un tricou, Adina Vălean împingea un cărucior printre rafturile hipermarketului.

Ne-am uitat după camerele de televiziune, crezând că asistăm la montarea unui clip electoral. Nu. Adina Vălea era singură, la cumpărături. Pentru că am cunoscut-o ca parlamentar de Călăraşi, ne-am permis să o salutăm. Am stat câteva minute de vorbă, mărturisindu-ne că s-a rupt puţin de campanie ca să facă ceva cumpărături, ca tot omul, duminica seara.

Reamintim că Adina Vălean a recunoscut acum câtva timp că are o relaţie sentimentală cu actualul preşedinte al PNL, Crin Antonescu:

„Da, am o relatie sentimentala cu Crin. Suntem doi oameni liberi care se iubesc, nu vad care ar fi problema. […]Nu imi datorez cariera politica lui Crin Antonescu, fara a mai vorbi de faptul ca eu eram impreuna cu el intr-o perioada cand nu detinea puterea in partid ci, as spune, mai degraba, dimpotriva. Nu am de ce sa ascund relatia noastra, mai ales ca, repet, suntem amandoi oameni liberi si fara obligatii, dar nici nu pot accepta acuzatia ca sunt ceea ce sunt in politica gratie lui Crin. Putem vorbi, mai degraba, de doi colegi care s-au indragostit la locul de munca, unde lucrau pe pozitii de egalitate, decat de o relatie de cauzalitate, in sensul ca eu as avea o cariera care e rod al demersurilor sale oculte in partid. La noi, exista o mentalitate la nivelul electoratului potrivit careia orice femeie care parvine in politica reuseste asta doar gratie unui protector masculin si stiu ca asa se si intampla, din pacate, in destule cazuri. Nu si in al meu, insa, o afirm cu toata taria si cu inima deschisa. Sunt o femeie care a muncit din greu pentru ajunge unde a ajuns… daca iubesc un om politic e pentru ca asa a vrut inima mea si nu calculele electorale meschine. Asta e tot ce pot sa spun, ca raspuns la acuzatiile pe care ar fi unii oameni tentati sa mi le aduca, iar altii au facut-o deja!” – a declarat Adina Vălean pentru revista Q-magazine

“Mandatul de europarlamentar a insemnat pentru mine, dincolo de implicarea in activitatile grupului meu politic, de participarea activa in comisiile din care fac parte si de promovarea UE in Romania si viceversa, posibilitatea de a actiona pe cont propriu si de a aduce in dezbaterea opiniei publice cateva teme si probleme care sa explice si mai bine ideea de Europa ca Uniune si care sa dea o fata umana deciziilor si actiunilor, uneori mult prea tehnice si greoaie pentru cetateanul obisnuit, luate la Bruxelles.” – susţine europarlamentarul Adina Vălean pe siteul său de prezentare, http://www.valean.eu/