EVZ: Turişti electorali din Călăraşi aduşi cu microbuzul să voteze în Prahova

microbuz CalarasiNicio autoritate din România nu i-a prins pe turiştii de la europarlamentarele din iunie. „Evenimentul zilei”, în schimb, i-a găsit. Studiu de caz: 25 de indivizi extrem de săraci, dintr-o mahala desfundată de la marginea Călăraşiului, votează încolonaţi în Comarnic (Prahova). Cum e posibil? Microbuzul a fost închiriat de fiul unui vicepreşedinte PSD.

Oamenii s-au dus să viziteze în fugă Sinaia şi s-au oprit pe la şase secţii de votare din mai multe localităţi prahovene. Teoretic, fraudele electorale se pedepsesc în România cu închisoare de la 3 la 6 ani. Dar nimeni nu este cercetat. EVZ a găsit, în trei zile, ceea ce organele de anchetă nu caută de cinci luni.

O ştire a surescitat, pentru câteva ore, judeţul Prahova, în timpul alegerilor pentru europarlamentare, de pe 7 iunie 2009: „La secţia de votare 224, din localitatea Comarnic, judeţul Prahova, s-au prezentat pentru a vota aproximativ 30 de persoane, îmbrăcate în tricouri cu însemnele PDL, însoţite de primarul oraşului, Dorian Botoacă, membru PDL. După ce au votat la Secţia 224 din Comarnic, cele aproximativ 30 de persoane s-au urcat într-un microbuz, cu numărul de înmatriculare CL-08-RGL, şi au plecat să voteze la o secţie de lângă Stadionul din Sinaia. Grupul de alegatori PDL a fost observat deplasându-se cu acelaşi microbuz în localitatea Câmpina (…)” .

Traseul descris în plângerea depusă la BEC este mai lung, fiind cel mai grav caz de turism electoral semnalat la europarlamentarele din iunie. Cazul nu a fost cercetat până acum. De patru luni, organele de anchetă ale statului ignoră acest dosar, deşi turismul electoral a stat la baza actualei crizei politice care a aruncat România în haos. „Dacă nu i-a legat nimeni până acum, n-o să-i lege niciodată”, este concluzia pesimistă a şefului PNL Comarnic, Mircea Roşca.

Citiţi articolul, INTEGRAL, în Evenimentul Zilei

Unii au citit și asta: