,,Explorator în educație”: Ateliere de educație pentru profesori și părinți din Călărași

Sâmbătă, 5 octombrie 2019, 100 de profesori și părinți sunt așteptați la Liceul Tehnologic Nr.1 din Fundulea din Călărași, pentru a participa la atelierele de educație organizate în cadrul conferinței ,,Explorator în educație”.

Aflată la a doua ediție, conferința oferă formare educațională, într-un mod interactiv și accesibil.

,,Explorator în educație” este o inițiativă dedicată comunității didactice, care asigură un context real de învățare și se concentrează să aducă un impact la nivel local. Un eveniment creativ și accesibil, acesta vine ca răspuns al unei nevoi reale de formare continuă a cadrelor didactice din România și susține colaborarea la nivelul comunității de profesori din școli. Perspectiva construirii unei adevărate rețele educaționale a luat naștere în Brașov anul acesta, când a avut loc prima ediție, ce a adunat peste 100 de participanți din toată țara.

Vor fi cinci ateliere care abordează teme importante în creșterea calității actului educational, bazate pe învățare experiențială și educație nonformală. Metode de combatere ale analfabetismului funcțional, crearea unui spațiu securizant în clasă, strategii de comunicare, literația și gestionarea emoțiilor sunt subiectele de actualitate pe baza cărora s-au construit trainingurile.

Fiecare atelier vine cu abordări cât mai practice. Noutatea acestei ediții este că o parte dintre ateliere sunt deschise și părinților, iar elevii vor pregăti și ei surprize destinate participanților.

Despre prima ediție a acestui eveniment, profesorii au declarat: „Am învățat o nouă abordare a procesului de învățare pe care o voi aplica în calitate de cadru didactic, dar și de părinte”, „pot să îmi apropii emoțional elevii prin metode învățate azi”, „exemple practice, concrete, ancorate în realitatea școlii”.

Evenimentul este susținut de CEC Bank.
Parteneri: Liceul Tehnologic Nr. 1 Fundulea, Asociația Ascendis, Asociația Insight Architect, Cărturești, Editura Humanitas, Editura Publica și Tymbark România.

Fundatia Seeding Knowledge a inițiat în 2016 programul de burse Viitor prin Educație pentru a contribui sustenabil la creșterea oportunităților educaționale. Printre alte proiecte ale fundației se mai numără și co-organizarea Festivalului Internațional de Educație – FIEdu din Ploiești, eveniment care a reunit în primii 2 ani peste 1000 de profesori, părinți și copii din întreaga țară. Foarte activă în școlile din sistemul public de învățământ, Seeding Knowledge a demarat și proiecte precum Sănătatea pe bune și ABC-ul Emoțiilor, programe de training ce-și propun să formeze cadrele didactice pe diferite tematici conexe planului cadru prevăzut de Ministerul Educației, iar anul acesta, a demarat la Brașov Explorator în educație, o serie de evenimente destinate profesorilor.

Unii au citit și asta: