Expoziţie de arme la Muzeul Dunării de Jos

afis

Muzeul Dunării de Jos Călăraşi şi Muzeul Național de Istorie a României vernisează expoziția temporară DE LA PIATRĂ LA PRAFUL DE PUŞCĂ, vineri, 2 octombrie 2015, începând cu ora 12.00, la sediul muzeului, din Strada Progresului nr. 4.

Expoziţia DE LA PIATRĂ LA PRAFUL DE PUŞCĂ prezintă o evoluţie în timp a armelor (începând din perioada neolitică). Majoritatea pieselor sunt arme albe şi de foc care datează din epoca medievală, modernă şi contemporană, din colecţiile Muzeului Naţional de Istorie a Românie şi ale Muzeului Dunării de Jos.

Exponatele creionează o istorie a tehnologiilor militare din spaţiul românesc, european şi mediteranean. Această evoluţie ilustrează atât progresul tehnologic, cât şi puterea de distrugere iraţională a omului. Născute din nevoia de a suplini modestia mijloacelor fizice de atac şi apărare şi de procurare a hranei, armele de vânătoare au fost convertite şi în mijloace de ucidere a altor oameni, în concurenţa cu alte grupuri pentru teritorii sau resurse, pentru a impune idei politice ori religioase, sau au devenit simboluri ale autorităţii politice în cadrul societăţii.

Expoziția este deschisă la Muzeul Dunării de Jos în perioada 2 octombrie 2015 – 10 ianuarie 2016 şi poate fi vizitată de luni până duminică, în intervalul orar 10.00-18.00.

Unii au citit și asta: