Expoziție de ceramică, la Muzeul Dunării de Jos

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Călărași, a organizat marți, 14 ianuarie, vernisajul expoziției ”Silviu Ioan Soare – CERAMICĂ”.

Evenimentul a fost dedicat ZILEI CULTURII NAȚIONALE și a avut loc la sediul din str. Progresului, nr 4.

Cu această ocazie a fost vernisată și o expoziție a elevilor de la clasele de arte plastice a Liceului Pedagogic ”Ștefan Bănulescu” din Călărași. Manifestarea a reunit lucrări ale elevilor: Ana Maria Ghiță, Elena Negoiță, George Iulian Bădițescu, Roxana Antonia Câmpeanu, Lucian Andrei Macrea, Marin Spătar, Alina Mazgras, Nicoleta Ulmeanu, Dumitru Flocea.

”De Ziua Culturii Naționale 2019, Silviu Ioan Soare expune la Muzeul Dunării de Jos, o selecție din lucrările create în anii trecuți, vizând preocuparea sa pentru forme verticale, masive, dar și pentru delicatețea compozițiilor de plastică mică, ambele abordări punând în evidență dexteritatea artistului pentru lucrul cu materiale specifice ceramicii. O componentă din „Totem, ritual dacic”, evocă alternanța dintre suprafața netedă a gresiei și spațiile vibrate, rugoase, lucrarea „Cetate” readuce în studiul său raportul dintre plin și gol, un fragment din „Hanukia”, este omagiul adus acestei sărbători evreiești, chipul „Sfântului Andrei”, „Saltimbancul” amintește despre disonanțele lumii, o „Trilogie” formată din structuri abstracte, care se alătură preocupării pentru un figurativul interpretat.”

Accesul vizitatorilor a fost gratuit în această zi.
Miercuri, 15 ianuarie, accesul vizitatorilor este gratuit la toate secţiile muzeului, între orele 9-16.

Unii au citit și asta: