Expoziție online, la Muzeul Dunării de Jos

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Călărași, vă invită la vernisajul expoziției online ”SILVIU IOAN SOARE – ACUARELĂ”, eveniment care are loc vineri, 15 mai 2020, ora 12.

Ana Amelia Dincă, curator al expoziției, precizează cu acuarelele expoziției online au fost realizate în perioada de izolare, determinată de pandemia de Coronavirus.

Ca mulți alți artiști plastici, Silviu Ioan Soare a evocat frumusețea naturii printr-o serie de peisaje și naturi statice, inspirate de imagini din călătoriile sale sau de aspecte rurale din imediata apropiere. Artistul a pus accent pe culoare, dar și pe criteriile compoziționale inerente unor astfel de abordări.

Lucrând pe suprafața uscată a hârtiei și căutând să alterneze zonele de nuanțe diluate cu cele în care culoarea este mai intensă, acesta a obținut expresivități diferite, în cadrul cărora se remarcă tonurile vibrate și laviurile picturale, încărcate de metafore vizuale. Utilizând tușa divizată și pata amplă de culoare, Silviu Ioan Soare a creat planuri diferite, în care ritmul și mișcarea materiei conferă o perpetuă dinamică interioară compozițiilor.

Evenimentul poate fi urmărit pe pagina de Facebook a Muzeului Dunării de Jos: www.facebook.com

Unii au citit și asta: