Expoziție româno-bulgară, la Muzeul Dunării de Jos Călărași

În perioada 5-21 august 2020, are loc expoziția proiectului „Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună”, la Muzeul Dunării de Jos Călărași – Secția Arheologie.

Evenimentul este organizat de Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman.

Proiectul „Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună”, cod ROBG-476, este implementat de Fundaţia „Mână Deschisă”, Pleven, Bulgaria, în calitate de Beneficiar Lider, în parteneriat cu Muzeul Judeţean Teleorman, în calitate de Beneficiar 2 și se derulează în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Axa prioritară 2 „Regiunea verde”.

Expoziția prezintă într-un mod atractiv 18 machete ale unor obiective, 9 din România și 9 din Bulgaria, parte a patrimoniului cultural şi istoric cu o istorie comună între cele două țări.

Vizitatorii vor primi, gratuit, materiale de informare.

Expoziția poate fi vizitată între orele 9.00-17.00, în condițiile respectării măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus. Intrarea este liberă!

Expoziția de la Călărași este a doua din seria celor patru expoziții ale proiectului ce vor fi organizate în orașe din sudul României, prima fiind deschisă la Alexandria (7-13 august).

După Călărași, expoziția va poposi la Constanța la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie (23-30 august, orele 9,00-17,00) și la Craiova, la Muzeul Olteniei (2-8 septembrie, orele 9.00-17.00).

Unii au citit și asta: