in

Femeie răpită din Săruleşti – jud. Călăraşi găsită în Adjud – Vrancea

La data de 22 martie a.c., ora 09,20, S. Portocala, de 45 ani, din Comuna Săruleşti, Judeţul Călăraşi, a sesizat poliţia cu privire la faptul că în jurul orei 08,40, în timp ce se deplasa cu o căruţă pe D.J. 303, între localităţile Gurbăneşti şi Săruleşti, trei persoane necunoscute au luat-o, împotriva voinţei sale, pe fiica sa, S. Marioara, de 27 ani. Cei teri bărbaţi au urcat fata într-un autoturism marca Dacia Logan, inscripţionat cu semne specifice de taxi, deplasându-se către D.N. 3, anunţă Biroul de Presă al IPJ Călăraşi.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că, în jurul orei 08,50, aceleaşi trei persoane necunoscute au încercat să o ia împotriva voinţei sale şi pe Ş. Rada, de 25 ani, din Comuna Săruleşti Gară, care se deplasa cu un atelaj hipo împreună cu concubinul său. Cei doi au opus rezistenţă, astfel încât agresorii au renunţat. Concubinul femeii a distrus prin spargere cu o sticlă luneta autoturismului Logan, reuşind astfel să o recunoască pe bancheta din spate pe S. Marioara.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea au efectuat verificări, din care  a rezultat că cei trei sunt din localitatea Oneşti, Judeţul Bacău. Aceştia urmează ca, în schimbul lui S. Marioara, să încerce să o recupereze pe S. Şucarina, de 15 ani, din Comuna Gura Văii, Judeţul Bacău, care, din luna octombrie 2009, locuieşte de bună voie la C. Iulian de 18 ani, din Comuna Săruleşti, Judeţul Călăraşi.

În urma verificărilor efectuate împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Adjud, Judeţul Vrancea, au fost identificaţi suspecţii: S. CIPRIAN, de 30 ani, din Comuna Ştefan cel Mare, Judeţul Bacău, S. MARIAN, de 22 ani, din Comuna Gura Văii, Judeţul Bacău, S. ION, de 26 ani, din Oraşul Dărmăneşti, Judeţul Bacău, şi D. ANDRUŢ-MIHAI, de 20 ani, din Oraşul Oneşti, Judeţul Bacău. Autoturismul a fost oprit în trafic, pe raza Municipiului Adjud, iar S. Marioara a fost recuperată de poliţişti şi predată familiei.

Faţă de cei patru suspecţi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru lipsire de libertate în mod ilegal, port fără drept de cuţit, ameninţare şi lovire sau alte violenţe.

În cursul zilei de 23 martie a.c., suspecţii au fost prezentaţi parchetului şi Judecătoriei Lehliu Gară cu propunerea de arestare preventivă.

Pe numele a trei dintre ei, respectiv S. CIPRIAN, S. MARIAN şi S. ION, instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind depuşi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.