Femeile de afaceri din Călăraşi, preocupate de dezvoltarea socio-economică a judeţului

O prezenţă din ce în ce mai accentuată în peisajul socio-economic al judeţului, Asociaţia Femeilor de Afaceri Călăraşi a iniţiat un nou eveniment, de data aceasta prilejul fiind dat de implementarea, alături de Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF) a  proiectului “Start Antreprenoriat!” în Regiunea Sud Muntenia.

Obiectivul general al proiectului este creşterea gradului de ocupare în Regiunea Sud-Muntenia prin dezvoltarea competențelor antreprenoriale și manageriale a 310  persoane si acordarea de suport pentru operationalizarea ideilor de afaceri, infiintarea si dezvoltarea de intreprinderi non-agricole, inovative, sustenabile si incluzive, în mediul urban, creatoare de locuri de munca,  prin aplicarea de masuri integrate de informare, formare antreprenoriala, acordarea de consultanta si mentorat , finantarea implementarii planurilor de afaceri prin ajutor de minimis.

În afara prezentării proiectului “Start Antreprenoriat!”, femeile de afaceri au abordat şi alte subiecte, cum ar fi lipsa forţei de muncă, parteneriatul public-privat, ori efectul asupra întreprinzătorilor a trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat.

Elena Nicolache: “Acordăm o atenție deosebită conexiunii între generații și acordării de sprijin atât femeilor tinere dezavantajate, cât și celor mai în varstă”

“Asociaţia Femeilor de Afaceri filiala Calarasi este formată din femei care au businessuri proprii sau funcţii de conducere în diferite societăţi sau activează ca manageri, avocati, consultanti,intreprinzatori şi în alte profesii liberale. Noi, doamnele din AFA Calarasi suntem femei cu respect de sine, puternice, cu cariere şi afaceri care stau ca exemplu în comunitate.

Avem planurile noastre de viitor, ce se concentrează pe teme diverse, dar toate sunt axate pe consolidarea rolului femeii în societate, în special în ceea ce privește implicarea femeilor în comunitate și în procesul de decizie la toate nivelurile: economic, social, sau politic.

Sustinem combaterea discriminării și incluziunea socială. În programele noastre acordăm o atenție deosebită conexiunii între generații și acordării de sprijin atât femeilor tinere dezavantajate, cât și celor mai în varstă. Daca vrei sa fii semnificativa in viata comunitatii tale, te asteptam in asociatie!” – a mărturisit Elena Nicolache, preşedinte al Asociaţiei Femeilor de Afaceri – filiala Călăraşi.

 

Unii au citit și asta: