in

Festivalul Chitara Dunării: Ce artiști vin la Călărași

Festivalul de muzică folk Chitara Dunării din Călărași are loc și în acest an.

Aflat la ediția cu numarul XIII, festivalul aduce pe scena sălii de spectacole Barbu Știrbei artiști cunoscuți publicului pasionat de muzică folk.

Vor fi două seri cu spectacole de neuitat:
25 noiembrie 2023:
Trupa OCRU – hipsterii folkului românesc, în cel mai bun sens posibil, în termeni de prospețime, originalitate și racordare a acestui curent cultural la realitățile actuale.
În cafenele și puburi, pe scenele festivalurilor de muzică tânără sau pe scenă la Chitara Dunării Călărași, OCRU este o energie dincolo de magia versurilor de Dorin Tudoran, Felix Sima, Șerban Foarță sau Mircea Dinescu.
OCRU este un proiect muzical de Adrian Mărgineanu (voce, chitară) și Dorin Pitariu (chitară solo).
„Apariție surprinzătoare în folkul de la noi! O poveste ce aduce un suflu nou prin versuri și muzică, o chitară magică, o trăire unică! Cine i-a văzut o dată revine și devine… dependent!” (Cristian Zlăvoc)

Ducu Bertzi & friends
Cu bucurie vă prezentăm evenimentul special “Ducu Bertzi – 50 de ani de carieră”, un concert aniversar de excepție ce celebrează jumătate de secol dedicat muzicii și tradiției românești. Acest spectacol unic aduce în prim plan cele mai semnificative momente din parcursul inegalabil al artistului, păstrând în centrul său teme precum dragostea pentru țară, Maramureșul, folk-ul, frumusețea naturii și iubirea. “Concertul Ducu Bertzi – 50 de ani de carieră” reprezintă o adevărată sărbătoare a întregii vieți artistice a lui Ducu Bertzi.

26 noiembrie 2023:
Concert în 3, cu Ada Milea, Bobo Burlăcianu și Alex Neagu
Concert cu personaje de o tristețe comică zguduitoare. Nici muzică, nici teatru, sau (poate) amândouă exact în același timp.

“Sunt un frate tânăr!”, in memoriam Florian Pitiș (Dorin Andone, Vlady Cnejevici, Teo Boar).
Proiectul de muzică și poezie “Sunt un frate tânăr” este un proiect care își propune să readucă în memoria publicului cântecele și poeziile interpretate de marele artist Florian Pittiș, în perioada petrecută alături de faimosul grup Pasărea Colibri.
Componența grupului:
– Dorin Andone, voce, chitară acustică;
– Vlady Cnejevici, claviaturi, voce;
– Teo Boar, chitară electrică, voce.
Dorin Andone este absolvent al Institutului de teatru din Tîrgu Mureș, promoția 1987, apoi actor la Teatrul Național Cluj, Teatrul L. S. Bulandra, iar în prezent actor al Teatrului Național “I. L. Caragiale”, București, membru fondator al trupei “Dor”.
Vlady Cnejevici – claviaturi, voce și Teo Boar – chitară, voce sunt artiști recunoscuți ai scenelor folk-pop și rock din România, membrii ai trupelor: Pacifica, Pasărea Colibri, Mircea Baniciu & Band, Mircea Rusu Band, The Blue Workers.

Organizatori: Consiliul Județean Călărași și Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași.
Prețul unui bilet este 30 de lei (loc în sală) sau 20 de lei (loc la balcon).
Biletele se găsesc la sediul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.