in

Festivalul Internaţional de Folclor “HORA MARE” se va desfăşura în Călăraşi şi Ialomiţa

hora-mare-calarasiFestivalul International de Folclor “HORA MARE” este un festival cu traditie si un eveniment cultural major al orasului, de 17 ani desfasurandu-se la Calarasi,de regula in luna iulie sau august.

Astfel, an de an, Centrul Cultural Judetean Calarasi promoveaza, prin acest festival, valorile culturale traditionale ale Romaniei  si a altor tari de pe mapamond, dar mai ales ale celor europene (din motive strict legate de formalitatile de obtinere a vizelor /diplomatice),si an de an acest festival este asteptat cu nerabdare, adunand laolalta mii de calaraseni intr-un public foarte numeros, impresionat de spactaculozitatea programelor artistice oferite de organizatori. In acest an, festivalul international de folclor va avea o alta amploare, fiind desfasurat in doua judete: Calarasi si Ialomita, anunta directorul Centrului Cultural Judetean Calarasi, Liviu Anghel.

Prin realizarea unui parteneriat cu institutia de acelasi profil din Judetul Ialomita, C.C.J.Calarasi ofera posibilitatea atat calarasenilor cat si ialomitenilor sa beneficieze de programele artistice ale ansamblurile folclorice invitate  la aceasta editie.

foto: Laura Matache

Concursul de creaţie- pictură “Pastel de vară”

Pompierii au intervenit la inundaţiile din Budeşti