in

Fetiţă căzută în puţ în comuna Vâlcelele, jud. Călăraşi

fetita-cazuta-in-fantana-calarasiAstăzi de dimineaţă, în jurul orei 8,40, o fetiţă în vârstă de 2 ani şi 8 luni a căzut într-un puţ descoperit, aflat în curtea casei. Doar o clipă de neatenţie a părinţilor a fost suficientă pentru ca fetiţa să cadă în interiorul puţului.

Mai multe echipaje ale ISU Călăraşi, chiar şi un elicopter SMURD, s-au deplasat urgent pentru operaţiunile de salvare. Scoaterea fetiţei la suprafaţă, care se află cu jumătatea inferioară a corpului în apă, este îngreunată de faptul că puţul este extrem de îngust, având un diametru de doar 18 cm.

Echipajele ISU Călăraşi, au săpat în jurul puţului şi scot tub cu tub pentru a ajunge la fetiţă, care a dat semne de viaţă la aproape 3 ore de la producerea incidentului.

Update 1 (14:08): După ce au escavat pământul din jurul fântânii, pentru a scoate tuburile, specialiştii ISU au trecut la săpat manual

Update 2: (14:46) Pompierii speră ca în maxim o oră să scoată la suprafaţă corpul fetiţei. Din păcate aceasta nu a mai dat nici un semn de viaţă de mai multă vreme. Un elicopter SMURD aşteaptă să transporte fetiţa la un spital din Bucureşti.

Update 3: (16:25) Mai sunt de săpat 2m până la fetiţă. Lucrările se desfăşoară cu prudenţă pentru a nu se surpa pământul peste salvatori sau fetiţă

Update 4:  fetiţa a fost scoasă din puţ. Medicii nu au putut decât să constate decesul.