Filipescu: „Mi-am jurat în barbă, ca Baiazid, că voi termina Casa de Cultură”

Visul preşedintelui Consiliului judeţean Călăraşi, de a inaugura până de Crăciun, sala de spectacole a Centrului de Cultură şi administraţie Barbu Ştirbei, edificiu cunoscut sub numele de Casă de Cultură, ar putea să fi fost spulberat. Consilierii PSD, PC şi PDL s-au aliat împotriva executivului Consiliului judeţean şi nu au aprobat sumele pentru continuarea construcţiei Casei de Cultură.

Aceştia au reclamat nereguli în modul în care li s-au prezentat proiectul, invocând lipsa unor studii de fezabilitate pentru unele dintre obiectivele ce constituie Centrul de Cultură. Concret, consilierii PSD, PC şi PDL s-au împotrivit alocării de sume pentru construirea unei săli de tezaur, pentru obiecte de valoare ale muzeului din Călăraşi, în valoare de 900.000 de lei şi a unei săli de cinematograf 3D în valoare de 1.235.000 lei.

Consilierii au reproşat executivului că propunerea de finanţare a acestor obiective nu este însoţită de o justificare temeinică a oportunităţii şi rentabilităţii lor.

Preşedintele Consiliului judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, spune că la baza hotărârii PSD şi PDL de a nu vota acest proiect de hotărâre stau raţiuni politice.

Răducu Filipescu mai spune că şi-a jurat în barbă, ca Baiazid, încă de pe vremea când era doar consilier judeţean, că va face tot ce-i stă în putinţă să termine Casa de Cultură de la Călăraşi.

Edificiul este aproape de a bate un record trist în materie de longevitate a unei construcţii, din punct de vedere al timpului scurs de la începerea lucrărilor până la finalizarea lor. Casa de Cultură a fost proiectată în perioada anilor 1982-1984, iar în anul 1985 a început execuţia structurii de rezistenţă. Iniţial, construcţia a fost proiectată să adăpostească o sală de spectacole cu o capacitate de 800 de locuri, ajungându-se acum la 552 de locuri, după unele modificări ale proiectului.

Citiţi tot articolul pe www.obiectiv-online.ro

Unii au citit și asta: