Filipescu: „Mi-am jurat în barbă, ca Baiazid, că voi termina Casa de Cultură”

Visul preşedintelui Consiliului judeţean Călăraşi, de a inaugura până de Crăciun, sala de spectacole a Centrului de Cultură şi administraţie Barbu Ştirbei, edificiu cunoscut sub numele de Casă de Cultură, ar putea să fi fost spulberat. Consilierii PSD, PC şi PDL s-au aliat împotriva executivului Consiliului judeţean şi nu au aprobat sumele pentru continuarea construcţiei Casei de Cultură.

Aceştia au reclamat nereguli în modul în care li s-au prezentat proiectul, invocând lipsa unor studii de fezabilitate pentru unele dintre obiectivele ce constituie Centrul de Cultură. Concret, consilierii PSD, PC şi PDL s-au împotrivit alocării de sume pentru construirea unei săli de tezaur, pentru obiecte de valoare ale muzeului din Călăraşi, în valoare de 900.000 de lei şi a unei săli de cinematograf 3D în valoare de 1.235.000 lei.

Consilierii au reproşat executivului că propunerea de finanţare a acestor obiective nu este însoţită de o justificare temeinică a oportunităţii şi rentabilităţii lor.

Preşedintele Consiliului judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, spune că la baza hotărârii PSD şi PDL de a nu vota acest proiect de hotărâre stau raţiuni politice.

Răducu Filipescu mai spune că şi-a jurat în barbă, ca Baiazid, încă de pe vremea când era doar consilier judeţean, că va face tot ce-i stă în putinţă să termine Casa de Cultură de la Călăraşi.

Edificiul este aproape de a bate un record trist în materie de longevitate a unei construcţii, din punct de vedere al timpului scurs de la începerea lucrărilor până la finalizarea lor. Casa de Cultură a fost proiectată în perioada anilor 1982-1984, iar în anul 1985 a început execuţia structurii de rezistenţă. Iniţial, construcţia a fost proiectată să adăpostească o sală de spectacole cu o capacitate de 800 de locuri, ajungându-se acum la 552 de locuri, după unele modificări ale proiectului.

Citiţi tot articolul pe www.obiectiv-online.ro

Unii au citit și asta:

6 Comentarii

  1. cu cine sa termini casa de cultura, cu incultii si agramatii din consiliul judetean? si mai ales, cu fripturistii care nu sunt capabili sa se gandeasca la altceva in afara buzunarului lor?

  2. saracu baiazid, sa se duca la botezatu sa i dea o pereche de chilotei colectia toamna iarna

  3. cica are un model cu buzunarase si fermoare, foarte trendy ! eee, sau sa se roage de oana poate i face cadou, un model, tot asa de chilotel

  4. O camera de 27 mp , cat este suprafata acestei camere de trezorerie este imposibil sa coste 9 miliarde de lei vechi, mai ales ca pereti nu sunt decat din beton cu grosime de 20 cm iar dotarea acestuia cuprinde doar 12 vitrine confectionate din termopan. Este adevarat ca am ajuns la tristul record ca aceasta incapere sa coste 10.000 dolari/mp construita.
    Deci in concluzie este un interes enorm al domnului Filipescu sa realizeze aceasta investitie deoarece prin ignoranta noastra de contribuabili isi poate baga in buzunar cateva miliarde de lei

  5. nu ma intereseaza cat face barbita lui sau a altuia, VREAU CASA DE CULTURA in amaratul asta de oras, capitala de judet. vreau liceu de arta, vreau un arhitect de-adevaratelea, nu toti ratatii, vreau…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*