Filipescu nu renunță la visurile sale: canalul Dunăre-București și hidrocentrală la Călărași

Filipescu

Ironizat de politicienii din Opoziţie, ori privit cu neîncredere de alţii, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, spune că nu a renunţat la visurile sale de atrage în judeţ investiţii considerabile.

„Marele meu vis este pornirea, împreună cu Oprescu, a canalului Dunăre-Bucureşti, care din punct de vedere economic rezolvă zona Olteniţa şi chiar jumătate din judeţ pe o perioadă îndelungată. Iar al doilea vis este cel legat de hidrocentrala de pe Dunăre, care să fie şi pod”- mărturiseşte preşedintele CJ Călăraşi, Răducu Filipescu. Acesta este conştient că aceste investiţii nu vor fi posibile fără ca aceeaşi voinţă să fie manifestată şi de membrii Guvernului Ponta.

Filipescu spune că are dreptul să viseze, când unii ridică din sprânceană neîncrezători, preşedintele CJ Călăraşi fiind dispus să facă ceva mai mult pentru împlinirea dezideratului: „Anul acesta o să mă vedeţi un pic mai rar pentru că o să stau pe la uşi, aşa cum am fost obişnuit, pentru a porni măcar unul din cele două proiecte.”

Până la împlinirea visurilor cu hidrocentrala şi canalul Dunăre – Bucureşti, preşedintele Filipescu spune că va implica, mai departe, Consiliul Judeţean în modernizarea centrului oraşului, finalizarea noii biblioteci, continuarea modernizării sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în localităţile judeţului, investiţii în sistemul de sănătate, asfaltare de drumuri ori amplasarea de surse de energie verde.

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi a mai spus că doreşte ca actualul sediu al Colegiului Agricol să adăpostească o viitoare universitate de ştiinţe agricole, urmând ca liceul să fie mutat în locaţia de pe str. Prel. Bucureşti, cunoscută sub numele de Şcoala Vest nr. 12.

Unii au citit și asta: