in

Finanțe Călărași: Termen limită pentru conectarea caselor de marcat electronice

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Călărași aduce la cunoștința utilizatorilor de aparate de marcat electronice fiscale că au obligația de a asigura conectarea la distanță a aparatelor de marcat electronice fiscale, în conformitate cu prevederile art.3 alin.(1) lit.b) din OpANAF nr.435/25.03.2021 privind aprobarea Procedurii de conectare a AMEF, definite la art.3 alin.(2) din OUG nr.28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza AMEF, la sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale al ANAF.

Astfel, operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale definite la art.3 alin.(2) din OUG nr.28/1999 și să întreprindă măsurile necesare în vederea conectării acestora la sistemul informatic national de supraveghere si monitorizare a datelor fiscale al ANAF, până la data de 30.11.2021,în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF.

Nerespectarea obligației de conectare la distantă, constituie contravenție si se sancționează cu amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 10 lit. ff) coroborate cu prevederile art. 11 alin. (1) lit. j), din OUG nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu modificările și completările ulterioare.

Written by infomuntenia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Muzeul Dunării de Jos: Exponatul lunii noiembrie a ajuns la Călărași în urma unor schimburi comerciale

Covid-19, Călărași: Doar 50 de cazuri noi în ultimele 24 de ore