Firme din Călărași, sancționate cu peste 8 000 de lei

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

Acestea au avut loc în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase.

La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Echipele mixte au efectuat controale la 125 de societăți comerciale.

Totodată, au fost aplicate 127 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 8.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 362 de mijloace de transport, 164 fiind mijloace de transport în comun și 1.195 persoane, dintre care 302 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 893 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Cetățenii pot apela numpărul de TELVERDE: 0800.800.358, număr de telefon la care se pot sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul pandemiei de COVID-19 și la care se pot obține informații referitoare la virusul SARS-CoV-2. Acest număr de telefon este valabil pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Unii au citit și asta: