in

Firme românești din domeniul IT, prezente la Târgul din Barcelona

Şapte firme româneşti şi-au promovat produsele şi serviciile inovative la “Internet of Things Solutions World Congress”, desfăşurat în perioada 29-31 octombrie a.c., la Barcelona.

Soluţiile inovatoare de integrare a conceptului IoT propuse de firmele româneşti au fost aduse în faţa publicului pe o suprafață de 32.000 mp, în cadrul pavilionului naţional al României. Companiile româneşti au fost prezente la acest eveniment de referință în domeniu alături de alte peste 341 de firme din 120 ţări.

Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului expoziţional, delegaţia română a avut o serie de întâlniri, în cadrul cărora a discutat cu potenţiali parteneri despre cele mai noi inovații industriale IoT propuse în cadrul târgului, precum şi despre perspectivele de stabilire a unor parteneriate în domeniu.

De asemenea, un eveniment informal de networking a marcat prezenţa românească la evenimentul de la Barcelona. Expozanţii români au avut prilejul de a interacționa cu parteneri sau potențiali clienţi, în prezenţa consulului general al României la Barcelona, E.S. Manuel Pleşa.

„Seara României” a reprezentat o oportunitate suplimentară de vizibilitate a industriei IT autohtone printre participanţii internaţionali la târg.

Participarea firmelor românești la eveniment a fost asigurată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, prin Programul național de promovare a exporturilor, în colaborare cu Asociația Română pentru Industria Electronică și Software (ARIES). Bugetul alocat acțiunii a fost de 438.900 lei fără TVA.

Firmele româneşti prezente la IoT Barcelona au fost: SC Frontier Conect SRL, SC Insoftdev SRL, SC Memox Vision SRL, SC Nexus Electronics SRL, SC Roweb Development SRL, SC Service Return SRL şi SC Quest Global Engineering Services SRL.