in

Fosta şefă de la ISJ Călăraşi – supărată că i s-au publicat sporurile

isj-calarasiSilviana Şestacovschi, fostă deţinătoare a funcţiei de inspector general la Inspectoratul şcolar din Călăraşi este supărată după i s-au făcut publice veniturile, acuzându-l pe actualul şef al ISJ Călăraşi, Constantin Tudor, că a făcut afirmaţii tendenţioase la adresa sa.

După ce Constantin Tudor a declarat într-o conferinţă de presă că fosta şefă a ISJ Călăraşi a luat într-o lună, 12.900.000 de lei vechi numai sporuri pentru ore suplimentare, pe lângă salariul de 17 milioane şi sporul de conducere de 50%, Silviana Şestacovschi spune acum că „s-a muncit cu dăruire, şi este normal ca orele peste program să fie remunerate, invocând în sprijinul său litera legii: „Domnul Tudor poate să stea liniştit, nu s-a făcut nimic ilegal”.

Noul inspector general al Inspectoratului Şcolar din Călăraşi mărturiseşte: „Ştiu că profesorii sunt cei mai defavorizaţi, dar dacă am să-i spun unui coleg de la şcoala din Vlad Ţepeş, care face şi el acolo educaţie, şi care are un salariu brut de 12 milioane de lei vechi pe luna, că fostul inspector şcolar general a luat pe luna aprilie 12.900.000 de lei vechi numai din ore suplimentare, ce va spune acel profesor?” Pe de altă parte, Constantin Tudor spune, pe acest subiect, că legalitatea acţiunilor fostei şefe a ISJ Călăraşi va fi stabilită de Curtea de Conturi. „…Dacă e legal, nu e moral”- a conchis Constantin Tudor.

Silviana Şestacovschi spune că s-a simţit nedreptăţită de declaraţiile lui Constantin Tudor, căruia i-a urat, la numire, succes în activitate. „Pentru alte intervenţii, mă voi adresa instanţei de judecată” – spune Şestacovschi.

infoMuntenia.ro