Fostul şef al Vămii Călăraşi, Ion Voicu, rămâne încă 30 de zile în arest

foto: adevarul.ro

Fostul şef al Vămii Călăraşi Ion Voicu şi alţi opt inculpaţi într-un dosar de spălare de bani şi evaziune fiscală cu combustibili rămân în arest încă 30 de zile, în cazul altor patru inculpaţi în acelaşi dosar magistraţii înlocuind măsura arestării preventive cu cea a interdicţiei de a părăsi ţara.

Ion Voicu şi alte opt persoane rămân în arest inca 30 de zile, după ce instanţa a admis propunerea DIICOT de prelungire a mandatelor de arestare preventivă, iar pentru patru inculpaţi din acelaşi dosar penal judecătorii au inlocuit măsura arestării preventive cu aceea de a fi cercetaţi în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara.

Potrivit magistraţilor Tribunalului Călăraşi, decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti de către avocaţii inculpaţilor, respectiv de către procurorii DIICOT Călăraşi.

Cei treisprezece inculpaţi au fost arestaţi în 11 octombrie pentru 29 de zile pentru constituirea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi evaziune fiscală cu produse energetice – combustibili, între aceştia fiind şeful Vămii Călăraşi şi alţi trei funcţionari vamali.

Citiţi toată ştirea pe MEDIAFAX

Unii au citit și asta: