Fotbal: Dunărea Călărași, cu șanse să rămână în Liga I

Dunărea Călăraşi e ochi şi urechi către Federaţia Română de Fotbal. Clubul retrogradat din prima ligă ar putea reveni în Liga 1 în situaţia în care Comisia de Disciplină şi Etică a FRF va da un verdict nefavorabil nou-promovatei Academica Clinceni. Gruparea ilfoveană este anchetată că ar fi condusă, de fapt, de apropiaţi ai lui George Becali, finanţatorul unui alt club din Liga 1, FCSB, lucru interzis de regulament.

Florentin Brişan, preşedintele Dunării Călăraşi, susţine că echipa de pe malul Borcei este pregătită pentru o eventuală rămânere în Liga 1, dar are şi un proiect pentru campionatul Ligii a 2-a. Dunărea trage speranţe ca Academica să nu primească dreptul de joc în prima ligă.

„Suntem pregătiţi pentru orice situaţie. Aşteptăm deciziile Federaţiei Române de Fotbal. Astăzi (n.r. 19 iunie a.c.) se decide dacă Academica are drept de joc în Liga 1 sau nu. Clubul nostru are două strategii. Una în cazul în care vom rămâne în Liga 1 şi a doua în condiţiile actuale de Liga a 2-a. Dacă vom continua în Liga a 2-a, obiectivul este clar: promovarea. Suntem pregătiţi pentru orice. În câteva zile vom face public şi numele noului antrenor”, a declarat Brişan.

În privinţa antrenorului, pe lista preşedintelui Dunării se află, potrivit surselor Liga2.prosport.ro, Petre Grigoraş, Ionel Ganea şi Florin Bratu.

UPDATE: Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a amânat, din nou, potrivit surselor Liga2.prosport.ro, verdictul în cazul Academica Clinceni, acesta urmând a fi discutat săptămâna următoare. Şedinţa a avut loc miercuri, 19 iunie, iar următoarea va avea loc pe 26 iunie.

Citește mai mult: liga2.prosport.ro

Unii au citit și asta: