in

Fotbal | Dunărea Călărași dispută meciul supraviețuirii

Duminică, 2 iunie 2019, ora 18:30, Hermannstadt şi Dunărea Călăraşi vor disputa prima finală a …supravieţuirii în liga 1 Betano. Cele două viitoare rivale ocupă locurile 6 şi 7, fiind despărţite de un singur punct.

Echipa antrenată de Dan Alexa are la îndemână două variante: egalul şi victoria. De partea cealaltă, sibienii sunt obligaţi să câştige dacă vor să mai prindă barajul.

Sibienii, 2 victorii în palmares!

Rivalitatea dintre Dunărea şi Hermannstadt a început în sezonul 2017 – 2018, cele două echipe evoluând atunci în liga a 2-a.

În prima partidă disputată la Sibiu pe 19 august 2017, sibienii s-au impus greu, cu 2-1. Răzvan Dâlbea a deschis scorul în minutul 43, însă Dunărea a egalat imediat după pauză, Vali Alexandru transformând o lovitură de la 11 metri. Hermannstadt, nou-promovată atunci în L2 a marcat golul victoriei în al doilea minut al prelungirilor prin fundaşul dreapta Daniel Tătar.

Returul a avut loc pe 25 februarie 2018, Dunărea şi Hermannstadt terminând la egalitate, 0-0. În minutul 15, oaspeţii rataseră o lovitură de la 11 metri.

La finalul acelui sezon, ambele echipe au promovat în liga 1, Dunărea ocupând primul loc, iar Hermannstadt poziţia a 2-a.

În liga 1 Betano, primul duel a avut loc pe 5 august 2018, la Tg. Mureş. Sibienii au marcat primii prin Ştefan Blănaru, în minutul 24, Dunărea egalând în prelungiri prin Alin Dobrosavlevici.

Cea de-a doua confruntare, contând pentru etapa a 16-a a sezonului regulat, s-a încheiat cu victoria sibienilor, care au marcat golul de 3 puncte în minutul 4 al prelungirilor. Lucian Dumitriu a prins un şut pe care rar îl vezi pe un teren de fotbal, surprinzându-l pe Cezar Lungu, goalkeeperul „galben – albaştrilor”. În acel joc, Cătălin Straton părăsea terenul accidentat, după nici o jumătate de oră de joc fiind faultat de Ştefan Blănaru.

Cele două echipe aveau să prindă până la urmă play – out-ul, prima dispută fiind programată pe 27 aprilie 2019, la Călăraşi. De data aceasta, scorul a fost egal, 0-0.

Ce va fi duminică seară? Nebunie maximă! Presiunea va fi infernală, mai cu seamă pe umerii gazdelor nevoite să câştige!

Meciurile etapei a 14-a

Vineri, 31 mai 2019

18:30 Politehnica Iași – FC Botoșani

21:00 Dinamo București – FC Voluntari

Duminică, 2 iunie 2019

18:30 FC Hermannstadt – Dunărea Călărași

21:00 Gaz Metan Mediaș – Concordia Chiajna

Partidele vor fi transmise în direct de LOOK SPORT / PLUS, DIGI SPORT și TELEKOM SPORT.

Written by infomuntenia.ro

Călărași: Sancțiuni de 360 000 de lei, aplicate de polițiști în ultima săptămână

Elevii din judeţul Călărași participă la competiţia „Prietenii pompierilor”