Fotbal: Dunărea Călărași, meci pierdut la Chiajna

Concordia şi Dunărea, echipe care cu doar câteva luni în urmă se luptau pentru supravieţuire în liga 1, s-au aflat faţă în faţă miercuri, 16 octombrie 2019, într-o partidă din cadrul rundei a 12-a a ligii secunde.

Ambele echipe, „odihnite” după repausul din runda precedentă, au oferit un spectacol agreabil, presărat şi cu câteva momente care au stârnit sentimente contradictorii printre puţinii spectatori prezenţi în tribune.

Gazdele, pentru prima dată sub bagheta lui Erik Lincar, venit la Chiajna de puţină vreme, au început prudent, conştienţi că au în faţă un adversar redutabil pe care nu-l poţi depăşi doar cu entuziasm şi muncă puţină.

În minutul 20, Paul Batin şutează din faţa careului, din poziţie centrală, însă Nicolai Calancea are o intervenţie demnă de CV-ul său, salvându-şi colegii dintr-o situaţie dificilă.

Dunărea pune stăpânire pe joc şi până la pauză bifează două mari oportunităţi de a înscrie. Mai întâi Honciu (min. 37) şutează năprasnic de pe la 22 de metri, Costache uimind asistenţa cu o “robinsonadă” de 10, balonul fiind respins în corner, iar cu 3 minute înainte de pauză, Bogdan Rusu reia din vole, balonul fiind respins din nou de portarul ilfovean.

Scor alb la pauză, însă jocul se încinge şi mai mult în partea secundă. Elevii lui Pustai forţează şi în minutul 63 acelaşi Honciu e la un pas de a deschide scorul. Şutul său expediat din afara careului se duce în stâlpul din stânga lui Costache, de acolo balonul “pluteşte” paralel cu linia porţii şi se izbeşte de cealalt stâlp, iar de acolo e respins cu greu de defensiva Concordiei.

În minutul 80, “galben – albaştrii” irosesc, realmente, ocazia meciului. Pe contraatac, George Tudoran, transferat recent la Călăraşi, scapă singur cu Costache, încearcă să plaseze balonul la colţul lung, dar fără succes, Costache intervenind miraculos.

Şi, în loc de 0-1, va fi 1-0, câteva zeci de secunde mai târziu. Gazdele ies pe contraatac, Batin scapă de Marrone şi Mendy, pătrunde în careu şi pasează ideal până la Bilel Bari, care reia de la 6-7 metri în ciuda opoziţiei lui Calancea. O fază simplă care putea fi “ştrangulată” din timp de Dunărea Călărqși dacă ar fi fost un pic mai atenţi.

Concordia obţine până la urmă cele 3 puncte, oferite cadou antrenorului Lincar, care a împlinit chiar în ziua jocului 41 de ani.

După Chiajna, urmează Călăraşi, Dunărea urmând a-şi măsura forţele, sâmbătă, 19 octombrie 2019, de la ora 11.00, pe arena Ion Comşa, chiar cu liderul “la zi” al campionatului, Turris Turnu Măgurele. Echipa antrenată de Florin Bratu a remizat cu UTA Arad, acasă (1-1), tot miercuri, 16 octombrie.

Rezultatele etapei a 12-a

FC Farul – Universitatea Cluj 3-2
Au marcat: Viorel Lică (21, 60), Ionuţ Stoica (36) / Alexandru Pop (5, 56)

CS Mioveni – Sportul Snagov 2-1
Au marcat: Andrei Hergheligiu (58), Marian Anghelina (90) / Adrian Stoica (76)

Pandurii Tg. Jiu – Ripensia Timişoara 0-0
Daco Getica Bucureşti – FK Csikszereda 0-1
A marcat: Adrian Majzik (15)

Concordia Chiajna – Dunărea 1-0
A marcat: Bilal Bari (81)

ASU Poli Timişoara – Metaloglobus 1-1
Au marcat: Mircea Axente (32) / Claudiu Herea (36)

CSM Reşiţa – SCM Gloria Buzău 2-1
Au marcat: Cristian Danci (28), Marius Coman (90+1) / Valentin Munteanu (59)

Viitorul Pandurii – FC Argeş 2-1
Au marcat: Alexandru Bădăuţă (4), Vlad Rusu (64) / Andrei Blejdea (56)

FC Rapid – Petrolul Ploieşti 1-0
A marcat: Bogdan Manole (80)

Turris Turnu Măgurele – UTA Arad 1-1
Au marcat: Sergiu Negruţ (78) / Ciprian Rus (54)

Unii au citit și asta: