Fotbal: Dunărea Călărași obține victoria în fața liderului clasamentului

Sâmbătă, 19 octombrie 2019, într-un decor de toamnă blândă, AFC Dunărea Călărași a avut în faţă cea mai bună echipă a momentului în Liga a 2-a, Turris Turnu Măgurele, susţinută din tribună chiar de patronul Valentin Dragnea.

„Galben – albaştrii” au început entuziasmant. După nici 68 de secunde de la start, centralul Adrian Illyeş a fost nevoit să arate punctul cu var, sancţionând faultul portarului David Duţu asupra atacantului nostru, Bogdan Rusu. 35 de secunde mai târziu, Bogdan Şandru execută perfectă penalty-ul şi Dunărea trece la conducere.

Elevii lui Cristi Pustai îşi măresc avantajul 5 minute mai târziu. Bogdan Rusu primeşte o pasă de nota 10 de la Tudoran, pătrunde şi îl învinge pe tânărul goalkeeper al Turris-ului.

Oaspeţii acuză şocul fiind la un pas să cedeze, pentru a 3-a oară, în minutul 14. Gaston Mendy a făcut o cursă extraordinară pe stânga, a pătruns în careu pasând excelent la Ekollo care şutează slab. Duţu respinge până la Bogdan Rusu care reia puţin pe lângă poartă!

În minutul 28, Rusu îl pune din nou la încercare pe Duţu, care reuşeşte să respingă în corner.

Patru minute mai târziu, Duţu e nevoit să scoată pentru a 3-a oară mingea din plasă. Rusu interceptează balonul pe la 25 de metri şi, faţă în faţă cu portarul, înscrie fără probleme.

Prima parte se încheie cu o ocazie importantă a lui Florian Haită, decarul sosit în vară de la Viitorul Constanţa, şutul său trecând aproape de stâlpul din stânga lui Calancea.

Oaspeţii revin de la cabine cu o mai mare poftă de joc, irosind o bună ocazie chiar în minutul 47. Bosniacul Nedo Turkovic, intrat pe teren în minutul 34 în locul lui Ciobanu, reia periculos cu capul din corner, puţin peste transversală.

O ocazie care avea să prevestească golul din minutul 50. Oaspeţii obţin o lovitură de la 11 metri prin Florin Radu, pe care o transformă cu precizie fostul jucător al Dunării, Silviu Pană.

Echilibrul numeric din teren se rupe în minutul 52. Centralul ploieştean îi arată al doilea cartonaş galben lui Ariel Lopez (primul încasat în minutul 35) şi implicit pe cel roşu.

Turris profită de eliminare, înteţindu-şi atacurile la poarta noastră. În minutul 70, Florian Haită, unul dintre cei mai buni jucători ai Turris-ului, înscrie, renăscând speranţele în tabăra oaspeţilor.

Urmează 26 de minute de foc, Dunărea reuşind până la urmă să păstreze diferenţa de un gol.

Partida se încheie 3-2, rezultat muncit, absolut meritat. În urma acestui eşec, Turris pierde prima poziţie, în avantajul argeşenilor de la CS Mioveni, din cauza golaverajului.

Dunărea urcă patru locuri în clasament până 13, totalizând 15 puncte. Etapa viitoare, sportivii de la Dunărea Călărași merg în Banat, partida cu ASU Poli Timişoara fiind programată sâmbătă, 26 octombrie 2019, de la ora 11.00.

Rezultatele etapei a 13-a

SCM Gloria Buzău – Viitorul Pandurii 0-0
Metaloglobus – CSM Reşiţa 1-0
A marcat: Claudiu Herea (90+1)

Dunărea – Turris Turnu Măgurele 3-2
Au marcat: Bogdan Şandru (2 – pen.), Bogdan Rusu (7, 32) / Silviu Pană (50 – penalty), Florian Haită (70)

Sportul Snagov – Pandurii Tg. Jiu 3-2
Au marcat: Adrian Stoica (28), Cosmin Novac (34), Cristian Poştoarcă (68) / Ovidiu Raşoveanu (21), Lu Yuefung (47)

Petrolul – Concordia 3-0
Au marcat: Sergiu Arnăutu (60, 90), Bogdan Gavrilă (66)

FK Csikszereda – FC Rapid 1-0
A marcat: Adrian Majzik (81 – penalty)

Duminică, 20 octombrie

Ripensia Timişoara – Daco Getica
UTA Arad – ASU Poli Timişoara 1-0
U. Cluj – CS Mioveni 2-2

Luni, 21 octombrie, ora 18.00
FC Argeş – Farul Constanţa 2-2

Clasament

1. CS Mioveni
2. Turris Oltul Turnu Măgurele
3. Metaloglobus București
4. Viitorul Pandurii
5. Petrolul Ploieşti
6. UTA Arad
7. SCM Gloria Buzău
8. FC Rapid
9. Farul Constanţa
10. FC Argeş
11. FK Csikszereda
12. Concordia
13. Dunărea Călărași
14. CSM Reşiţa
15. ASU Poli Timișoara
16. Ripensia Timișoara
17. U. Cluj
18. Pandurii Tg. Jiu
19. Daco Getica București
20. Sportul Snagov

Unii au citit și asta: