Fotbal: Dunărea Călărași s-a întors acasă cu 3 puncte

Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, AFC Dunărea Călăraşi a obţinut a 5-a victorie stagională, învingând, pe Municipalul din Tg. Jiu, formaţia ACS Viitorul Pandurii cu scorul de 3-1.

Meciul a contat pentru etapa a 16-a din Liga a 2-a, Casa Pariurilor.

„Galben – albaştrii” au început foarte bine partida, forţându-l pe portarul Anca Trip să recurgă la un gest extrem. Mai exact, în minutul 10, Bogdan Rusu a scăpat pe contraatac, însă a fost faultat de goalkeeperul Viitorului, ieşit în întâmpinare, la 17-18 metri. Centralul Adrian Illyeş n-a stat pe gânduri, arătându-i cartonaşul roşu.

Gazdele resimt şocul şi 3 minute mai târziu încasează şi primul gol. Lovitura liberă executată în forţă de acelaşi Bogdan Rusu ajunge în plasa porţii apărate de Moga.

Viitorul reintră în joc, ratând o bună oportunitate în minutul 20 prin Al. Bădăuţă, care, rămas singur cu portarul, trage în Calancea.

Ocazia se răzbună, Bogdan Rusu reuşind dubla în minutul imediat următor. Atacantul Dunării şutează plasat pe jos din 8 metri, după o combinaţie cu Mendy.

0-2 la pauză, iar meciul se încinge în partea secundă. În minutul 59 Bădăuţă e din nou în prim plan însă balonul trimis cu capul e respins peste transversală.

Un minutu mai târziu, Pustai face a doua schimbare, trimiţându-l în teren, în locul lui Tudoran, pe Mediop Ndiaye, cel care a stat departe de teren preţ de 196 de zile, din cauza unei accidentări suferite în primăvară în partida din play–out cu Hermannstadt.

După ce mai ratează o bună ocazie în minutul 71 prin Buia, Viitorul Pandurii reuşește să reducă din diferenţă 8 minute mai târziu. Acelaşi Darius Buia combină cu Bădăuţă, care şutează plasat de la 12 metri, fără speranţe pentru Calancea.

Finalul e pe muchie de cuţit. Dunărea rămâne şi ea în 10 jucători, după ce Gaston Mendy a văzut al doilea cartonaş galben în minutul 82.

Gazdele forţează, însă tot Dunărea punctează pe tabela impresionantului stadion Municipal.

În al 3-lea minut al prelungirilor, pe contraatac, Ndiaye Mediop a pătruns în suprafaţa de pedeapsă şi după ce-l driblează şi pe Moga, trimite în poarta goală.

1-3, victorie muncită, absolut meritată obţinută de Dunărea, neînvinsă în ultimele 4 etape.

Cu 19 puncte în cont, Dunărea urcă două poziţii în clasament, până pe 12. Miercuri, 13 noiembrie, „galben – albaştrii” vor juca pe arena Ion Comşa, de la ora 14.00, cu FC Argeş, care a remizat acasă, 0-0 cu UTA Arad, tot sâmbătă, 9 noiembrie.

Etapa s-a încheiat duminică, cu derby-ul FC Rapid – Universitatea Cluj.

Rezultatele etapei a 16-a
Turris Turnu Măgurele – Ripensia 3-3
Au marcat: Adrian Voicu (23), Florin Haită (35), Paul Paţurcă (87) / Alexandru Neagu (39), Albert Voinea (50, 79 – pen.)

Farul Constanţa – Pandurii Tg. Jiu 5-0
Au marcat: Bodo Kanda (3 – pen.), Ionuţ Stoica (10), Alexandru Stoica (13), Antonio Cruceru (32), Madikaba Doumbia (38)

Concordia Chiajna – Sportul Snagov 2-0
Au marcat: Eugen Nica (10), Alexandru Albu (41)

CSM Reşiţa – Petrolul Ploieşti 1-1
Au marcat: Cristi Danci (62) / Laurenţiu Marinescu (25)

Viitorul Pandurii – Dunărea Călăraşi 1-3
Au marcat: Alexandru Bădăuţă (79) / Bogdan Rusu (13, 21), Mediop Ndiaye (90+3)

SCM Gloria Buzău – Metaloglobus 1-2
Au marcat: Valentin Alexandru (14) / Alexandru Coman (78 – pen., 82)

ASU Poli Timişoara – FK Csikszereda 1-0
A marcat: Alin Ignea (50)

FC Argeş – UTA Arad 0-0

Rapid Bucureşti – Universitatea Cluj 1-1
Cătălin Hlistei (24) / Dorin Goga (33)

CS Mioveni a stat în această etapă.

Unii au citit și asta: