Fotbal | Dunărea Călărași, ultimul meci din acest an. Ce crede Dan Alexa

Joi, 20 decembrie 2018, Dunărea va juca la Botoşani cu echipa locală FC, partida contând pentru etapa a 21-a a ligii I Betano, ultima programată în acest an.

Antrenorul Dan Alexa a declarat încă de duminică, imediat după jocul pierdut acasă cu Sepsi, că va miza la Botoşani pe jucătorii care au evoluat mai puţin oferindu-le o şansă şi acestora.

„Pentru Botoşani, o să dau şansă şi jucătorilor care au evoluat mai puţin.” a spus Alexa, care a continuat “Aştept finalul ăsta de campionat, e un moment foarte greu şi parcă acest final vine ca o izbăvire. Simt că orice am face nu putem da gol indiferent de numărul loviturilor libere, al ocaziilor de poartă. Echipa este într-un blocaj. Ne lipsesc jucătorii cu experienţă. În afară de Bourceanu, niciun jucător nu a evoluat la Liga I aşa, la nivel de performanţă. În astfel de momente, jucătorii importanţi scot echipa, ne lipsesc astfel de jucători şi faptul că prelungim criza nu este absolut nimic întâmplător.”

Alexa a mai susţinut că în pauza de iarnă lotul va fi sensibil întărit, obiectivul major fiind salvarea de la retrogradare.

“Vom aduce în toate compartimentele: vom aduce portari, fundaşi, mijlocaşi şi atacanţi. În toate zonele, absolut, pentru că în momentul în care lipsesc jucători importanţi, pe lângă faptul că suntem o echipă care nu a putut lua jucători de certă valoare, în momentul în care lipsesc şi ăştia, devenim o echipă foarte mică. Există şi o listă, vor pleca mai mulţi jucători, vom aduce alţii pentru că am spus-o, dacă nu aducem jucători care să crească nivelul, retrogradăm 100%. Nici să nu avețivreun dubiu!” a conchis Dan Alexa.

Luni, 17 decembrie 2018,în urma unei noi şedinţe de analiză a situaţiei din cadrul AFC Dunărea 2005 Călăraşi, s-a decis rezilierea contractelor, de comun acord, a numai puţin de 10 jucători care au avut evoluţii mai puţin mulţumitoare în cele 20 de etape consumate din acest sezon al ligii I Betano. Au părăsit gruparea din B-dul Republicii, 39, portarul, Cezar Lungu, fundaşii, Ionuţ Ţenea, Bogdan Şandru şi Denis Ispas, mijlocaşii, Cristi Puşcaş, Bodo Kanda, Marian Drăghiceanu şi Aitor Monroy precum şi atacanţii, Missi Mezu şi Alin Babei.

Unii au citit și asta: