Fotbal: Dunărea Călărași, victorie în fața liderului clasamentului

Cea mai bună echipă a momentului în liga a 2-a, UTA Arad a fost prezentă duminică, 1 decembrie 2019, la Călăraşi, pentru confruntarea cu Dunărea în cadrul rundei inaugurale a returului. A venit cu gândul mărturisit de a câştiga alte 3 puncte care să-i uşureze drumul spre liga 1.

Oaspeţii au început “în forţă”, trecând pe lângă deschiderea scorului încă din minutul 3. Sorin Bustea l-a găsit, pe culoar, cu o pasă foarte bună pe Ciprian Rus, însă ezitarea acestuia i-a dat posibilitatea lui Krell să intervină, blocând salvator.

Un minut mai târziu, o altă ocazie a Aradului. Melinte deviază prin faţa porţii de la prima bară, în urma unui corner executat de pe dreapta, însă n-a intervenit nimeni, iar mingea s-a scurs pe lângă bara a doua.

Dunărea Călărași îşi trece în cont prima ocazie în minutul 23. Portarul Iacob iese inspirat, “neutralizându-l” pe B. Rusu după o pasă trimisă de Honciu. Balonul ajunge totuşi la Ekollo, care centrează prin faţa porţii pentru…nimeni.

În minutul 24, deschidere de scor. Tânărul fundaş dreapta, Ionuţ Sîrbu, îşi ia inima în dinţi şi porneşte în dribling spre careul advers, centrează în faţa porţii pentru Rusu, dar balonul e “interceptat” de Cristi Melinte, care înscrie în proprie poartă, păcălindu-l pe Iacob.

12 minute mai târziu, Dunărea ratează o bună oportunitate de 2-0. Boboc trimite o pasă în adâncime lui Honciu care centrează, din stânga, în faţa porţii, însă Ekollo nu mai poate interveni, fiind blocat de acelaşi Melinte, la bara a doua.

Avantaj fragil la pauză pentru Dunărea, care revine de la cabine cu dorinţa şi mai fermă de a opri toate cele 3 puncte la Călăraşi. În minutul 65, mingea trimisă de Boboc lui Rusu este reluată de acesta cu un şut puternic din marginea careului mare, puţin peste transversală. După alte 4 minute, B. Rusu porneşte vijelios spre buturile apărate de Iacob, mingea ajunge la Boboc, care şutează plasat de la 16 metri aproape central, însă portarul oaspeţilor e atent, respingând în corner.

Intrat în locului lui Al. Ioniţă în minutul 64, Buhăcianu ratează o ocazie uriaşă în minutul 70. Al doilea marcator al celor de la UTA scapă de la mijlocul terenului, pătrunde în careu pe stânga, ajunge în situaţie de unu la unu cu portarul, însă şutul său trece pe lângă poartă.

Spre final, oaspeţii s-au străduit să-l învingă pe Krell, punând mai multă presiune însă fără succes, defensiva noastră făcându-şi şi de data asta datoria cu brio.

Dunărea Călărași câştigă cu 1-0, luându-şi revanşa în faţa Bătrânei Doamne, cocoţate în vârful clasamentului, care în tur câştiga la scor de forfait.

Cu 26 de puncte în cont, “galben – albaştrii” urcă de pe 13 pe 11, bifând al treilea joc consecutiv fără înfrângere. În doar o săptămână, echipa noastră a obţinut două victorii (3-1 cu Metaloglobus, respectiv 1-0 cu UTA) şi un egal (0-0 cu Rapid), trecându-şi în cont 7 puncte extrem de importante.

Urmează partida cu Farul Constanța, ultima din acest an, programată sâmbătă, 7 decembrie 2019, de la ora 12.00, tot la Călăraşi.

Rezultatele etapei 20

CS Mioveni – ASU Poli 0-1
A marcat: Mircea Axente (36)

Sportul Snagov – Viitorul Pandurii 2-5
Au marcat: Adrian Stoica (6, 64 – penalty) / Andrei Dragu (8), Darius Buia (51, 62), Marius Ciociu (53)

Ripensia Timişoara – FC Argeş 1-2
Au marcat: Alexandru Neagu (48) / Răzvan Matiş (27), Andrei Prepeliţă (68)

FK Csikszereda – SCM Gloria Buzău 1-1
Au marcat: Laszlo Hadgyai (54) / Valentin Munteanu (12)

Farul Constanţa – FC Rapid 3-1
Au marcat: Antonio Cruceru (4), Paul Antoche (22), Viorel Lică (40) / Marian Drăghiceanu (18)

Universitatea Cluj – CSM Reşiţa 1-1
Au marcat: Victor Dican (64) / Daniel Ene (20)

Pandurii Tg. Jiu – Turris Turnu Măgurele 0-1
A marcat: Cristian Ciobanu (61)

Dunărea Călăraşi – UTA Arad 1-0
A marcat: Cristian Melinte (24 – autogol)

Petrolul Ploieşti – Metaloglobus (0-0)

Concordia Chiajna stă.

Unii au citit și asta: