Fotbal: Dunărea rămâne în fruntea clasamentului

Şi de data asta, Dan Alexa a avut perfectă dreptate. Sportul Snagov n-a venit sâmbătă, 17 martie 2018, în excursie la Călăraşi. Ilfovenii conduşi de Valeriu Răchită şi-au vândut scump pielea, încercând să încurce liderul momentului în liga a 2-a.

Pentru a doua oară consecutiv în faţa propriilor suporteri, Dunărea a reuşit să deschidă scorul încă din minutul 12. În urma unui corner executat de pe stânga, Cristi Puşcaş, nemarcat, a venit la prima bară şi a reluat nestingherit cu capul spre colţul lung trimiţând balonul printre mâinile lui Florin Iacob, pe centrul porţii. Eroare de portar şi nu numai, prompt speculată de mijlocaşul Dunării, reintrat după ce a ispăşit o suspendare în jocul cu CS Afumaţi.

În minutul 25 se derulează o fază parcă trasă la indigo cu cea de pe urma căreia a deschis scorul. Din nou, Cristi Puşcaş s-a înălţat în faţa careului mic şi a trimis mingea în plasă însă golul e anulat întrucât Ţenea fusese faultat în atac.

Un moment prost gestionat de centralul constănţean, Eduard Ioniţă după alte 6 minute. Ilfovenii au bâjbâit o minge în careu, Claudiu Borţoneanu a deviat-o fix în braţul colegului său din centrul defensivei, Ionuţ Şerban, care a făcut un henţ vizibil şi din avion chiar pe tuşa de la 16 metri. În loc să arate punctul cu var, Ioniţă a dictat o lovitură liberă la doar câţiva milimetri de linia careului. Şutul lui Şandru, însă, a depăşit cu mult bara transversală, Dunărea ratând o ocazie clară!

„Galben – albaştrii” intră la pauză cu un avantaj fragil reluând partea a doua ceva mai curajos. După ce în minutul 57, fostul jucător al echipei Juventus, Cr. Bustea a tras din afara careului punându-l la muncă pe Cezar Lungu, în faza următoare, pe un contraatac, Alexandru Stoica a centrat la bara a doua, de unde, din 8 metri, Valentin Alexandru a reluat, cu seninătate, cu capul trimiţând mingea peste Iacob dar şi peste poartă.

Echipa noastră putea să-şi mărească diferenţa şi în minutul 69. La capătul unei combinaţii frumoase, Valentin Munteanu a scăpat spre poartă, cu fundaşul oaspeţilor, Ştefan Vlădoiu în cârcă, reluând, uşor jenat, din cădere din 12 -13 metri, peste poarta lui Iacob.

Tabela se modifică pentru a 2-a oară în ultimul minut al prelungirilor. După un corner al Sportului, Cezar Lungu a boxat, mingea a ajuns la Bogdan Stancu, pierzând-o în faţa lui Gabriel Preoteasa. Acesta i-o transmite lui Valentin Munteanu care din suprafaţa noastră a pornit glonţ spre buturile adverse. Cu mult sânge rece, VM-ul îl culcă în careu şi pe portarul Iacob trimiţând din 9 metri balonul în plasă. Un gol de generic TV, îndelung aplaudat de cei prezenţi la joc! La câteva secunde de la reluarea partidei, Ioniţă fluieră finalul, Dunărea câştigând clar cu 2-0 în faţa unui adversar care s-a străduit, reuşind pe alocuri chiar să fie la înălţimea liderului.

Totalizând 56 de puncte, Dunărea continuă să conducă plutonul ligii a 2-a, având acum un avans de 6 puncte faţă de ocupanta locului 2, Hermannstadt care va juca duminică, acasă cu Pandurii Tg. Jiu (ora 12.00).

Etapa viitoare, echipa noastră va sta întrucât adversara sa, Olimpia Satu Mare s-a retras în pauza de iarnă din competiţie.

Miercuri, 28 martie în meci restanţă din cadrul etapei a 23-a, Dunărea va juca în deplasare cu CS Baloteşti, urmând ca pe 31 martie să reapară în faţa suporterilor pentru duelul cu UTA Arad.

Dunărea Călăraşi – Sportul Snagov 2-0

Au marcat: Cr. Puşcaş (12’), V. Munteanu (90+3’)

Dunărea: C. Lungu (cpt.) – I. Ţenea, B. Şandru, A. Dobrosavlevici, G. Mendy – Cr. Puşcaş (81’ S. Pană), P. Iacob – Al. Stoica (70’ G. Preoteasa), C. Rus, V. Munteanu – V. Alexandru (75’ D. Spehar). Rezerve: G. Popa – B. Manole, B. Vasile, M. Tomozei

Antrenor: Dan Alexa

Sportul: Fl. Iacob – Şt. Vlădoiu, V. Lică, I. Şerban, B. Stancu – Al. Radu (cpt.) (46’ A. Tazouti), Cl. Borţoneanu (75’ D. Munteanu) – S. Costache (80’ I. Ilie), V. Ferfelea, Cr. Bustea – Dr. Huiban. Rezerve: Anca-Trip – G. Nedelcu, B. Oancea, L. Neaţă

Antrenor: Valeriu Răchită

Arbitru: Eduard Ioniţă (Constanţa); Asistenţi: Doru Zamfir (Slatina) şi Mihăiţă Necula (Bucureşti).

Cartonaşe galbene: Cr. Puşcaş (53’), B. Şandru (79’), I. Ţenea (88’) / B. Stancu (16’), D. Munteanu (78’)

Etapa a 25-a

Dacia Unirea – ASA Tg. Mureş 3-0

CS Afumaţi – Olimpia Satu Mare 3-0

FC Argeş – RipensiaTimişoara 2-1

Au marcat: R. Costin (31’), V. Buhăescu (33’) / N. Mediop (64’)

Metaloglobus – Foresta Suceava 2-1

Au marcat: V. Ghenovici (42’), A. Voican (65’) / A. Cerlincă (73’)

Academica Clinceni – Ştiinţa Miroslava 0-0

CS Baloteşti – UTA Arad 2-2

Au marcat: Cl. Herea (20’), Ov. Herea (65’) / M. Roşca (57’), C. Hlistei (82’)

Dunărea Călăraşi – Sportul Snagov 2-0

Au marcat: Cr. Puşcaş (12’), V. Munteanu (90+3’)

FC Hermannstadt – Pandurii Tg. Jiu 1-0

Chindia Târgovişte – Luceafărul Oradea 2-1

Luni, 19 martie 2018

18.00 CS Mioveni – ASU Poli Timişoara

Unii au citit și asta: