in

Şofer băut, identificat de poliţişti în timp ce conducea un microbuz şcolar

autobuz2

La data de 17 martie 2016, poliţiştii Serviciului Rutier Călăraşi au desfăşurat o acţiune pentru creşterea siguranţei transportului rutier public de persoane, pe DN 3 pe ruta Călăraşi – Bucureşti.

În timpul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au verificat 24 de autovehicule destinate transportului de persoane şi au aplicat 16 sancţiuni conducătorilor auto.

Ca măsuri complementare, au fost retrase un certificat de înmatriculare şi un permis de conducere.
Valoarea totală a amenzilor a fost de 30.070 lei.

A. Ştefan, de 58 ani, a fost depistat în timp ce conducea un microbuz şcolar pe DN 3, în afara localităţii Fundulea, având o concentraţie alcoolică de 0,34 mg/l alcool în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i suspendat şi dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Poliţiştii au depistat un operator de transport rutier public de persoane, care a efectuat transport de persoane pe ruta Bucureşti-Fundulea cu un microbuz condus de un bărbat al cărui certificat de atestare profesională era expirat.

Conducătorul auto şi operatorul de transport au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională în valoare de 9000 lei fiecare.