Fundulea: Tone de îngrășăminte chimice, depozitate necorespunzător

Poliţiştii călărăşeni desfăşoară cercetări în cadrul unui dosar penal faţă de administratorul unei societăţi comerciale care a depozitat în condiţii necorespunzătoare 98 de tone de îngrăşăminte chimice.

La data de 21 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor.

În urma verificărilor efectuat,e a fost depistat un bărbat de 40 de ani din comuna Fundulea, judeţul Călăraşi, care, în calitatea de administrator ar fi depozitat în condiţii necorespunzătoare 98.400 de kg de îngrăşăminte chimice, contrar prevederilor protecţiei mediului, de natură a pune în pericol viaţa şi sănătatea umană, animală sau vegetală.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţia plantelor numai ambalate şi în locuri protejate.

Unii au citit și asta: