in

Furtună spirituală la malul Dunării

ostrovit.jpgLa finele săptămânii trecute, la malul Dunării, pe teritoriul Societăţii Comerciale OSTROVIT S.A. a avut loca vernisajul Taberei Internaţionale de Artă: Durostorum  Terasele Dunării.
Aproximativ 27 de artişti plastici, sculptori, pictori, ceramişti au creat în cadrul unei tabere internaţionale de artă. Tabăra a fost înfiinţată la iniţiativa şi cu sprijinul doamnei Oana Belu, acţionar al societăţii OSTROVIT S.A. Aceasta ne-a declarat că arta este o pasiune mai veche dar anul acesta a hotărât să înfiinţeze, practic, o casă de creaţie, la malurile Dunării, pe teritoriul OSTROVIT S.A.

Marian Neagu  directorul Muzeului Dunării de Jos  Călăraşi s-a declarat impresionat de iniţiativa Oanei Belu şi caracterizează tabăra de artă iniţiată de aceasta drept „o furtună spirituală în plin august. Marian Neagu precizează ca tabăra de artă a durat 7 zile şi au participat artişti din România, Bulgaria, Franţa şi Serbia.
Directorul Muzeului Dunării de Jos spune că, având sprijinul OSTROVIT S.A. , tabăra de artă se va desfăşura anual pe toată durata verii.
Marian Neagu apreciază că suntem în faţa unui act veritabil de mecenat întreprins de Oana Belu şi că întreaga comunitate va avea de câştigat de pe urma turismului cultural ce se va dezvolta în această zonă.
Oana Belu spune că dedică această expoziţie localnicilor din Ostrov.