in

Gala iniţiativelor locale are loc la Hanul lui Manuc

unnamed

Pe 13 octombrie 2015, RuralNet premiază oameni și organizații cu inițiativă, aducând poveștile lor de succes în cadrul primei ediții a Galei inițiativelor locale – Oamenii cresc satul, un eveniment dedicat dezvoltării comunitare, satului românesc și potențialului mediului rural.

Cine schimbă România rurală de la firul ierbii? Care sunt poveștile satului românesc actual? Cu astfel de întrebări am pornit la drum, din dorința de a scoate la suprafață poveștile despre implicare, determinare și perseverență pe care le întâlnim în comunitățile cu care lucrăm. Vă așteptăm să le cunoașteți prin vocile câștigătorilor, marți seară, declară Marton Balogh, purtătorul de cuvânt al rețelei RuralNet și director regional al Fundației Civitas.

În cadrul Galei vor fi premiați câștigători din următoarele 4 categorii:
· Împreună creștem satul – organizații comunitare (asociație, fundație, grup de inițiativă locală, grup de acțiune local, grup de producători etc.). Aceste organizații comunitare îmbunătățesc semnificativ viața membrilor comunității, folosesc creativ resurse locale, implică autoritățile locale în rezolvarea problemelor comunității.
· Susținem oamenii să-și crească satul – organizații de suport pentru procesele de dezvoltare comunitară. Aceste organizații susțin, prin consultanță și finanțări, alte organizații/grupuri de inițiativă, cât și oamenii din sate pentru a crea schimbările pe care și le doresc.
· Și statul crește satul – instituții publice care susțin dezvoltarea comunitară. Aceste instituții implică membrii comunității în luarea deciziilor pentru dezvoltarea economică și socială a acelei comunități.
· Cu inspirație creștem satul – jurnaliști care contribuie la vizibilitatea poveștilor cu și despre oameni și organizații care cresc satul românesc.

Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului RuralNet – rețeaua pentru dezvoltare comunitară, implementat de Fundația PACT în parteneriat cu Fundația CIVITAS Cluj-Napoca și Centrul de Asistență Rurală Timișoara și finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG România.

RuralNet – rețeaua organizațiilor active în dezvoltare comunitară în mediu rural a fost fondată în anul 2002 și este constituită dintr-un număr de 13 organizații membre active în toate regiunile de dezvoltare ale țării. Cele 13 organizații lucrează cu organizații comunitare / structuri comunitare asociative / comunități din mediul rural, iar în momentul de față, ca rezultat direct al intervenției în teren a acestora, există peste 100 de organizații comunitare active în satele din România.

Written by infomuntenia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Marţi, 13 – Ziua Porţilor Deschise la Inspectoratul de Pompieri

Renunţă la alcool şi vezi ce se întâmplă cu organismul tău