George-Silvian Baltac din Olteniţa a câştigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada

© Foto: www.olteniteanul.ro

Lotul olimpic al României a obţinut douăsprezece medalii la ediţia de anul acesta a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinară Tuymaada (două de aur, cinci de argint şi cinci de bronz) la toate cele patru probe din structura competiţiei (informatică, matematică, fizică şi chimie). Competiţia s-a desfăşurat în perioada 7-14 iulie, în Irkutsk (Yakuţia, Siberia Orientală).

Pe discipline, rezultatele elevilor români sunt următoarele:

1. Matematică: o medalie de aur – Octav Drăgoi (clasa a X-a), o medalie de argint – Marius Tiba (clasa a XI-a) şi omedalie de bronz – Ioana Maria Tamaş (clasa a X-a). Cei trei olimpici sunt elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

2. Chimie: două medalii de argint obţinute de George-Silvian Baltac (elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” din Olteniţa), respectiv Alexandru Paraschiv (Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, clasa a X-a) şi o medalie de bronz obţinută de către Andreea-Georgiana Şcoban (elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional din Iaşi).

3. Informatică: o medalie de aur – Radu Ştefan Voroneanu (elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” din Ploieşti), o medalie de argint – Cezar Mocan şi una de bronz – Şerban Andrei Stan, ambii elevi fiind în clasa a X-a, la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

4. Fizică: o medalie de argint – Răileanu Roberta (elevă în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi două medalii de bronz – Victor Luca Ilieşu (Colegiul Naţional de Informatică „T. Vianu” din Bucureşti, clasa a XI-a) şi Tudor Platon Cristea, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Olteniţeanul George Silvian Baltac a făcut parte şi din echipa care a reprezentat România la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene, care s-a desfăşurat în perioada 11-17 aprilie 2010, la Göteborg – Suedia, elevii români câştigând aici medalia de argint.

George Silvian Baltac , de la liceul Nicolae Basarab din Olteniţa a obţinut şi o menţiune la Olimpiada Naţională de Chimie, calificându-se pentru a participa la Olimpiada Internaţională de Chimie care se va ţine la Tokyo, în Japonia.

Unii au citit și asta: