Germanii sunt interesaţi de canalul siderurgic de la Călăraşi

La iniţiativa Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Călăraşi, joi, 20ianuarie 2011, la sediul Camerei s-a reluat subiectul privind amplasarea unui punct terminal de mărfuri la Dunăre şi a unui port industrial, în judeţulnostru. Marian Drăgan, preşedintele Camerei de Comerţ a pus accent pe finalizarea investiţiei pe Canalul Siderurgic.

În acest sens, au fost invitaţi, la masa discuţiilor, grupul de investitori german Rhenus Logistics, proiectantul Canalului Siderca – IPTANA Bucureşti, reprezentanti ai societăţilor interesatede această oportunitate de afaceri, în judeţul nostru, cum ar fi:  Saint Gobain, Tenaris Silcotub,  Donalam, Martifer Construcţii, Comceh.

La discuţii, din partea Instituţiei Prefectului a participat prefectul Niculae Enciu, iar din partea instituţiilor descentralizate, prezenţi au fostreprezentanţii APDF Călăraşi şi Apele Române, Filiala Călăraşi.

Discuţiile au fost constructive iar proiectul Canalului Siderurgic a atras atenţiainvestitorului german Rhenus Logistics, urmând ca în termen de 30 de zile,acesta să trimită o scrisoare de intenţie cu privire la finalizarea acestui obiectivpentru operatorii economici din judeţul Călăraşi.

Unii au citit și asta: