in

Gospodăria unei bătrâne a luat foc de la o lumânare uitată aprinsă în magazia de lemne

Ieri seară, la ora 19.03, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitaţi să intervină pe raza localităţii Dichiseni, în apropierea DN 3B, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie a gospodăriei proprietate individuală aparţinând lui Ioana C., din localitate, anunţă Biroul de Presă al ISU Călăraşi.

Potrivit primelor constatări ale pompierilor militari aflaţi la locul intervenţiei, se pare că incendiul a izbucnit după ce proprietara, în vârstă de 78 de ani a lăsat nesupravegheată o lumânare aprinsă în magazia unde erau depozitate lemne de foc. Pompierii s-au deplasat cu două autospeciale reuşind să lichideze incendiul după aproximativ o jumătate de oră. În incendiu au ars 500 kg. lemne de foc şi 1.000 de kg. coceni. Pagubele produse de incendiu au fost evaluate la valoarea de aproximativ 1.000 lei, fiind protejate bunuri în valoare de 40.000 lei.

Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de stări de pericol, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor judeţului nostru să respecte un set minim de reguli şi măsuri pentru prevenirea incendiilor la grajduri, magazii şi alte dependinţe şi anexe gospodăreşti. Astfel:

  • este interzisă intrarea în construcţii gospodăreşti de tipul magaziilor, grajdurilor, pivniţelor şi altor anexe gospodăreşti (unde sunt depozitate furaje, cereale, lemne de foc etc.) cu lumânări, chibrituri aprinse sau lămpi, iluminatul realizându-se cu corpuri de iluminat electrice prevăzute cu globuri de protecţie sau cu felinare de vânt în stare bună; cablurile electrice vor fi pozate numai pe materiale incombustibile;
  • este interzis fumatul sau accesul cu foc deschis în aceste spaţii;
  • este interzisă depozitarea în aceste spaţii a oricărui fel de carburant în cantitate foarte mare.