in

Grădiștea: Patru căprioare au fost salvate de pompieri

În ultimele trei zile, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi / sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 64 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 54 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la şase accidente rutiere produse pe raza localităţilor: Mânăstirea, Dor Mărunt (A2, km 50), Săruleşti, Crivăţ, Valea Argovei şi Chiselet.

O misiune deosebită, care a adus satisfacţie salvatorilor călărăşeni, a constat în salvarea a patru căprioare ajunse în apa unui canal magistral din localitatea Grădiştea. Din datele noastre, cele patru căprioare au ajuns în apă după ce au fost alergate de animale.

După mai multe ore de eforturi consistente, pompierii au reuşit să ajute cele patru căprioare să ajungă sus pe mal, pe pământ şi să zburde din nou pe câmpuri.

În urma producerii celor şase accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea a 17 persoane implicate în diverse evenimete rutiere. Dintre victime, opt au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la unităţi spitaliceşti, iar pentru una dintre persoane nu s-a mai putut interveni, aceasta prezentând leziuni incompatibile cu viaţa, fiind declarată decedată de către un medic.

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul Secţiei Lehliu Gară au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localitatea Nucetu, nefiind înregistrate pagube materiale.

Un echipaj de descarcerare din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat cu o autospecială pe Varianta Nord, pentru salvarea unui căţel blocat într-un canal tehnologic. În urma intervenţiei prompte a pompierilor, patrupedul a fost extras nevătămat din canal şi redat proprietarului.

La solicitarea unei persoane care a apelat 112, pompierii au intervenit pentru salvarea a cinci mici căţeluşi care se aflau într-un canal tehnologic de pe platforma fostului combinat siderurgic. În acest caz s-a deplasat la locul solicitării o autospecială de descarcerare, s-au folosit echipamentele din dotare şi camera de termoviziune, cele cinci mici vieţuitoare fiind identificate rapid. La scurt timp, toţi cei cinci căţeluşi se aflau la suprafaţă, în siguranţă.