in

Grădiștea: Un fazan și arme de vânătoare, confiscate de polițiști

La data de 8 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme Expozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de braconaj.

Polițiștii au depistat trei bărbați, cu vârste de 67, 69 și 71 de ani, în timp ce se deplasau cu un autoturism, pe un fond cinegetic din cadrul comunei Grădiștea, unde au organizat o partidă de vânătoare.

În urma controlului, polițiștii au identificat 3 arme letale de vânătoare, aparținând bărbaților și un exemplar de interes cinegetic, din specia fazan, pe care unul dintre bărbați l-ar fi împușcat fără drept.

Totodată, în urma verificării în baza de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul figurează neînmatriculat, iar șoferul avea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte autoturismul.

Ulterior, polițiștii au ridicat în vederea confiscării următoarele bunuri: autoturismul în cauză, un exemplar din specia fazan, 3 permise de vânătoare permanente, o autorizație de vânătoare colectivă, 3 arme de vânătoare, precum și 46 de cartușe cu alice.

În prezent, se continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.