in

Greșeli de exprimare: Lansare de carte, la Muzeul Municipal Călărași

foto: Muzeul Municipal Călărași

Vineri, 14 ianuarie 2022, Muzeul Municipal Călărași găzduiește lansarea de carte a prof. Ilie-Ștefan Rădulescu, ,,DE CE, AVÂND STUDII LICEALE ORI ACADEMICE, FACEM GREȘELI DE EXPRIMARE? Citate personalizate, cu explicații normative”.

Evenimentul are loc începând cu ora 14:00, în foaierul de la etaj al Muzeului (în localul fostei primării).

Cartea aparține Editurii TIPO MOLDOVA, Iași, 2021.

Ilie-Ştefan Rădulescu s-a născut la 20 iulie 1934, în Bucureşti. A urmat cursurile primare, gimnaziale şi liceale în Călăraşi, apoi pe cele ale Facultăţii de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti.
Licenţiat în filologie şi profesor gradul I, de limba şi literatura română la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei” din Călăraşi, a colaborat în presă, după 1970, cu sute de articole şi studii de specialitate.

A publicat, pe lângă volume de istorie literară şi teatrală, de critică literară şi memorialistică, şi volume consacrate limbii literare actuale.

A fost distins cu premii naţionale pentru „creaţie literar-publicistică” şi „eseu-istorie literară”, precum şi cu diplome de excelenţă din partea Guvernului României, a Ministerului Culturii şi Cultelor şi a Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Este membru fondator al Societăţii Scriitorilor Români (Ştiinţă, Memorialistică, Tehnică), membru de onoare al Societăţii de Ştiinţe Filologice din România, cetăţean de onoare al municipiului și al județului Călăraşi.

Written by infomuntenia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Călărași: 3 minori au fost reținuți de polițiști

La zi: 14 ianuarie – curiozităţi, aniversări