Handbal | Dobrogea Sud Constanța a plecat victorioasă de la Călărași

Derby-ul rundei a 16-a din Liga Națională la Handbal Masculin s-a disputat la Călărași, unde AHC Dunărea a primit vizita ocupantei locului doi, HC Dobrogea Sud Constanța.

Meciul a avut loc sâmbătă, 2 februarie 2019, la ora 17:00.

Până la această partidă, Dunărea fusese neînvinsă de cinci etape.

În meciul de sâmbătă, sportivii antrenați de Serhyi Bebeshko s-au aflat la conducere doar de trei ori, 3-2 în minutul 4, 8-7 în minutul 16 și 9-8 în minutul 18.

La pauză, oaspeții au condus cu 16-15, iar la final s-au impus la o diferență de trei goluri, 27-30, menținându-se la un punct în spatele CSM-ului din București, ocupanta primului loc.

AHC Dunărea Călărași – HC Dobrogea Sud Constanța 27-30 (15-16)

AHC Dunărea Călărași: Șelaru, Rusu, Fuică – Hanțaru 5, Radojkovic 5, Dospinescu 3, Soare 3, Vartic 2, M. Bujor 2, Broască 2, G. Bujor 1, Fotache 1, Gurkovsky 1, Dumitriu 1, Pejovic 1, Munteanu. Antrenor: Serhyi Bebeshko.

HC Dobrogea Sud Constanța: Mitrevski, Iancu – Crnoglavac 10, Csog 4, Chikovani 4, Mocanu 3, Nikolic 2, Mladenovic 2, Malinovic 1, Nistor 1, Kevic 1, Vujovic 1, Toma 1, Markoski, Susanu, Buricea. Antrenor: Zvonko Sundovski.

Podiumul Ligii Naţionale este ocupat de CSM București – cu 37 puncte (15 jocuri), Dobrogea Sud Constanta – 36 puncte (16 jocuri) şi AHC Dunărea Călăraşi – 33 puncte (16 jocuri).

Eremia Pîrîianu: „Felicit echipa din Constanța, au avut un plus de experiență și până in final au reușit să obțină victoria. Jucătorii noștri se pare că au cedat la un moment dat, dar jocul a fost frumos, a fost plăcut și sperăm să ne revenim să ajungem iar acolo unde am fost până etapa trecuta.
Oricui i se poate întâmpla asta, aici se face diferența. Cine dă gol in momentele astea are șanse mari de a câștiga meciul. Se pare Constanța a avut șansa asta, noi am ratat ei au marcat in continuare și au câștigat. Eram la egalitate cu Constanța, orice punct câștigat cu echipa de lângă tine din clasament te avantajează. Dobrogea Constanța au luat un avans fața de noi, noi încercăm să revenim, de ce nu poate și la Timișoara, un teren unde se câștigă extrem de greu și la Baia Mare se câștigă extrem de greu și la Constanța se câștigă extrem de greu, să sperăm că ne revenim după dușul acesta rece și vom avea puterea să facem un meci bun și să scoatem punct sau puncte acolo.” a spus managerul sportiv al AHC Dunarea Călărași 2014.

Ionuţ Rudi Stănescu: „Plusul nostru de experiență și-a spus cuvântul. La ei, jucătorii de 20 de ani au greșit pe final. Am fost mai pragmatici pentru că suntem mai experimentați decât ei. După pauză, apărarea a mers foarte bine în a doua jumătate a reprizei, iar Iancu a fost în mare formă. Diferența a făcut-o și poarta, Șelaru nu a prins o zi la fel de bună”, a spus președintele clubului constănţean, Ionuţ Rudi Stănescu.

Pentru Dunărea Călărași, meciul următor are loc joi, 7 februarie 2019, la Timișoara: Poli Timișoara-AHC Dunărea, ora 17:30, televizat pe TVR HD.

Unii au citit și asta: