Handbal, etapa a 13-a, Liga Zimbrilor: Eforturile Dunării Călărași au fost răsplătite

Joi, 5 decembrie 2019, AHC Dunărea Călărași a disputat, la călărași, meciul cu CSM Reșița, care a contat pentru etapa a 13-a din Liga Zimbrilor.

Cele două echipe au încheiat la egalitate prima repriză și oaspetii au ținut aproape pe tabelă până în minutul 40, după care Dunărea Călărași s-a desprins, iar Gabriel Armanu a bifat a doua victorie consecutivă pe banca Dunării. În runda următoare, prima etapă din returul campionatului, la Călărași vine CSM Bacău.

Sportivii antrenați de Gabriel Armanu și-au arătat însă superioritatea în partea a doua a meciului. Staff-ul tehnic a folosit tot lotul avut la dispoziție, mare parte din meci menajându-i pe jucătorii reveniți recent după accidentări.

AHC Dunărea Călărași – CSM Reșița 31-26 (15-15)

AHC Dunărea Călărași: George Șelaru, Vlad Rusu – Dragoș Hanțaru 7 goluri, Gabriel Bujor 4, Gabriel Dumitriu 4, Roman Zacaciurin 3, Victor Vartic 3, Mihai Bujor 3, Ionuț Broască 3, Cătălin Costea 3, Florin Dospinescu 1, Mihajlo Radojkovic, Predrag Vujadinovic, Daniel Panait, Dragoș Soare, Mihai Sandu
Antrenor: Gabriel Armanu

CSM Reșița: Tevzadze, Simulescu – Mledenciu 6, Ignat 5, Trifkovic 4, Vulpe 3, Santeiu 3, Dediu 2, Bărbuș 2, Heimbach 1, Țiu, Bote, Bahan, Daia, Starchenko, Belchite
Antrenor: Bojan Butulija

Declarația lui Gabriel Armanu, după finalul meciului: ”A fost un debut cu o victorie aici la Călărași, țin foarte mult să felicit echipa oaspete, așa cum a spus și Bojan și cum am anunțat și noi înainte de meci, sunt o echipă care nu are nimic de pierdut, și într-adevăr au făcut poate unul dintre cele mai bune meciuri ale lor din campionat. M-a surprins puţin prin dârzenia cu care s-au luptat în apărare, moment în care noi, găsind un adversar puternic, am făcut pasul înapoi, dar, ușor-ușor am intrat în ritm și după ce am reușit să mai anulăm din ratările unu la unu cu portarul, ne-a fost mult mai usor. Având și agresivitate în apărare, ne-am permis să schimbăm și să rulăm un număr mai mare de jucători și victoria a fost meritată. Personal, îmi doream mai multe goluri, mai mult spectacol, pentru că suporterii noștri pentru asta vin la sală.”

Cu această victorie, AHC Dunărea Călărași urcă pe locul 7, în yimp ce Reșița râmâne pe ultimul loc în clasament.

Următorul meci al Dunării Călărași are loc duminică, 8 decembrie 2019, în cadrul Cupei României.

Dunărea întâlnește Dinamo în deplasare, de la ora 11:00. Meciul este transmis de TVR 2.

Arbitri: A.Nitisor(VL)/A.Stamatoiu(VL)
Observator FRH: G.Dumitrache(BZ)

Meciurile etapei a 13-a
AHC Dobrogea Sud Constanța – CSA Steaua București 31:31 (15:13)
AHC Dunărea Călărași – CSM Reșița 31-26 (15-15)
CSM Focșani –CS Dinamo București 29:33 (14:15)
CSM Făgăraș – HC Buzău 24:21
CSM Vaslui – AHC Potaissa Turda 32:35 (16:18)

Vineri, 6 decembrie
SCM Politehnica Timișoara – CSM Bacău
CSM București – CS Minaur Baia Mare

Unii au citit și asta: