in

Handbal feminin, în Călărași: Când încep înscrierile

Clubul Sportiv Școlar Călărași, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Călărași și aprobarea Ministerului Educației a suplimentat numărul de posturi didactice în vederea înființării unor grupe noi de handbal fete, începând cu luna ianuarie 2023.

Astfel, Clubul Sportiv Școlar Călărași (CSS) va demara o acțiune de selecție pentru fete între 10 și 13 ani (2009-2012) în vederea constituirii a 3 grupe pentru handbal feminin.

Din 9 ianuarie 2023, cei interesați pentru selecție și înscriere pot veni la sediul clubului (bd. Republicii, nr. 39), pot suna la numărul de telefon 0242314797 sau pot scrie pe e-mail: css_calarasi@yahoo.com.

Miercuri, 21 decembrie 2022 Inspectoratul Școlar Județean Călărași și Clubul Sportiv Școlar au organizat o conferință de presă la Sala Polivalentă “Ion C. Neagu” Călărași, pentru a anunța oficial deschiderea secției de handbal fete.

CSS Călărași are o tradiție de 55 de ani în handbalul juvenil masculin, iar de-a lungul acestei perioade au mai activat temporar și grupe de handbal fete în cadrul secției.
Suplimentarea posturilor de profesori/antrenori permite extinderea activității la secția de handbal și pentru fete, astfel încât din sezonul competițional 2023-2024 să fie permisă participarea la Campionatul Național de handbal feminin cu o echipă de junioare 3 (2009-2010).
În funcție de nivelul de vârstă, se va organiza pregătire sportivă adecvată, cu 3 – 5 antrenamente săptămânal.

Clubul Sportiv Școlar Călărași este singura unitate de învățământ cu profil sportiv suplimentar din județul Călărași, având 8 secții sportive (atletism, baseball, canotaj, kaiac-canoe, handbal, înot, lupte și volei) și 400 de sportivi înscriși. Mai multe detalii se găsesc și pe site-ul clubului www.csscalarasi.ro.