in

Handbal: Gabriel Armanu, noul antrenor al Dunării

Începând de luni, 25 noiembrie 2019, Sergei Bebeshko nu mai este antrenorul Dunării. Contractul dintre AHC Dunărea Călărași și Sergei Bebeshko a fost reziliat de comun acord.

Noul antrenor principal al Dunării Călărași este Gabriel Armanu, din Bacău. Sportivii de la Dunărea și noul antrenor au avut deja primul antrenament în polivalenta călărășeană miercuri, 27 noiembrie, înainte de meciul cu HC Buzău de joi, 28 noiembrie.

Gabriel Armanu s-a născut la Bacău, pe 30.12.1972.
Primii antrenori pe care i-a avut: Sandu Spătaru (Școala nr. 28 Bacău) – Ioan Gheorghe (CSS Bacău).
Echipe la care a evoluat: IMU Bacău, Știința Bacău, Fibrex Nylon Săvinești, Dinamo București, Știința Municipal Dedeman Bacău.
Echipe antrenate: le-a promovat pe Știința Municipal Dedeman Bacău și CSM Bacău în prima ligă, cu prima mergând în cupele europene, iar pe cea de-a doua salvând-o de la retrogradare în sezonul trecut.
Palmares ca jucător: de 3 ori campion al României (de 2 ori cu Fibrex, o dată cu Dinamo), de 2 ori vicecampion al României (o dată cu Fibrex și o dată cu Dinamo), de 3 ori câștigător al Cupei României (de 2 ori cu Fibrex, o dată cu Dinamo), prima participare a unei echipe românești în Champions League cu Fibrex, semifinalist al Cupei EHF cu Dinamo, component al echipei naționale a României
Palmares ca antrenor: 6 titluri de campion și 4 de vicecampion cu echipele de juniori ale CSM Bacău.

În iulie 2019, Gabriel Armanu a fost numit în funcția de antrenor coordonator al selecționatei României de cadeți alcătuită din sportivi născuți în anii 2004 / 2005.

Antrenori preferați: Aihan Omer (la pregătirea tehnico-tactică a jocurilor) / Petre Ivănescu (la nivelul pregătirii psihologice).

AHC Dunărea Călărași joacă primul meci din etapa a 12-a la Buzău joi, 28 noiembrie 2019, începând cu ora 18:00.