in

“Hermannstadt Fest”: 2 călărășence s-au întors acasă cu premii

A X-a ediţie a Festivalului internaţional “Hermannstadt Fest”, care s-a desfăşurat în perioada 16-19 iunie la Sibiu, în Habermann Markt, şi-a desemnat şi premiat câştigătorii duminică, 19 iunie.
La manifestarea culturală anuală – care deja a devenit o tradiţie a municipiului Sibiu – au participat peste 100 de tineri din ţară şi din străinătate, scopul festivalului fiind promovarea calităţilor vocale, artistice şi creativ-muzicale ale tuturor tinerilor artişti care au urcat pe scenă.

Centrul Județean de Cultură și Creație a fost reprezentat de copii ai Grupului ”Flores Campi”, coordonați de doamna Alexandrina Borandă.

Miruna Lică și Veronica Neagu, tinere artiste din grupul ”Flores Campi”, au reușit să aducă mai multe premii pentru Călărași și de data aceasta.
Miruna Lică, în vârstă de 13 ani, a obținut Mențiune la Secțiunea ”Muzică de divertisment” și Sectiunea ”Adrian Ordean” și Premiul III la Secțiunea ”Portret de compozitor-Codrut Croitoru”.
Veronica Neagu, în vârstă de 12 ani, a obținut Mentiune la Sectiunea ”Muzica de divertisment” și Premiul II la Sectiunea ” Portret de compozitor- Codrut Croitoru”.

În acest an, festivalul a cuprins trei secţiuni: muzică tradiţională, muzică de divertisment şi muzică folk (dedicată artistului Valeriu Sterian), dar şi secţiuni speciale – “Dialog între generaţii” (cu subsecţiunile “Portret compozitor Adrian Ordean” şi “Portret compozitor Codruţ Croitoru”), “Remember” (dedicată compozitorului Şerban Georgescu şi artistei Mădălina Manole) – “Cântec pentru Dumnezeu”.