Herpes de pe crucea popii

crucePoţi să iei herpes de pe crucea pe care ţi-o vâră popa sub nas, să o pupi?! Indiferent că e din argint sau lemn…

Hooo…!!! Prea-credincioşilor, nu aruncaţi cu pietre! Întreb şi eu. Da, ştiu. Crucea este simbolul biruinţei Vieţii asupra morţii, Jertfa supremă a lui Hristos redusă la nivel de simbol. Dar oare chiar se impune sărutarea acestui simbol?! Are efect real crucea, mai mult decât în imaginaţia credinciosului?

E adevărat că sunt multe taine pe care oamenii nu le-au desluşit până astăzi. Agheasma, sau apa sfinţită, rămâne nestricată ani de zile, performanţă la care nu ajung nici sucurile pline de E-uri. E adevărat că mai apare câte un credincios care spune că i s-a stricat agheasma. Unii zic că n-a avut preotul har, ori că Dumnezeu şi-a întors faţa de la păcătos. Cine ştie?!

Am văzut prin filmuleţe cu demonizaţi că ţipă dracii din posedaţi ca toate alea când apropie popii crucea. Ăsta este un argument pentru a sprijini ideea că acest simbol înfricoşează demonii. Oare?! Dar Iuda când l-a trădat pe Iisus nu era demonizat?! Clar era. Altfel nu avea cum să facă ce a făcut. Atunci cum de a putut un posedat să se apropie de Fiul Lui Dumnezeu şi să-L sărute?!

Adică dracii se tem de cruce dar de Fiul Domnului mai puţin?! Să fim serioşi! Prea îmi pare mie că, din păcate, crucea a cam ajuns un obiect de recuzită în dotarea măscăricilor ce se folosesc de sentimentele şi credinţa oamenilor. Doamne, iartă-mă!

Marius STROE | infoMuntenia.ro

7 Comentarii

  1. Puterea preotilor e de la Dumnezeu. Nici crucea nu inseamna nimic fara jertfa lui Hristos.

  2. Argumentarea ta e socant de saracacioasa. Daca te-ai luat de un subiect atat de sensibil, de ce nu ai venit cu argumentari serioase? Iar daca totul se petrece in imaginatia oamenilor, explica-ne de ce sunt atatia oameni care cinstesc Crucea. Sau vrei sa vorbim despre manipularea mentala colectiva? Crezi ca ar avea vreun efect asupra teoriilor tale?

  3. Eu am cunoscut, in urma cu citiva ani, parintii unui copil care a murit la scurt timp dupa botez. Era iarna, in biserici niciodata nu sint conditiile de mediu propice unui nou-nascut… l-au bagat in cazan, l-au infasurat, l-au scos afara, a facut pneumonie si a murit. Ma intreb acum, cite cazuri de copii “luati de Domnul” exista anual din cauza ritualurilor religioase (botez, impartasanie, pupatul crucii, etc.)?

  4. bravo bogdane!!! iata un om care nu traieste in sec VII…..va veni si ziua cand institutia numita biserica cu porcaria ei numita religie va disparea…ca prea toaca multi bani de la fraieri,creduli,etc…asa a orbecait omenirea in prostie timp de SECOLE!!! pana s-a ridicat unu numit GALILEO GALILEI si a avut curajul sa contrazica biserica cu legile ei primitive, sa spuna ca de fapt pamantul se invarte in jurul soarelui si nu invers….ce a patit saracu pentru nerusinata indrazneala?… stim cu totii…..si ii dam dreptate…dar acum e prea tarziu pt el…

  5. O sa vina o vreme cand o sa vrei sa te ajute Crucea asta care e datatoare de herpes..multi necredinciosi ca tine,pe pragul disperarii,in cele mai grele momente,isi aduc aminte de Puterea Divina si realizeaza ei ca ar trebui sa se roage,sa mearga la preot sa le citeasca ceva…ca de…asa face toata lumea…si daca Dumnezeu nu`i asculta vin cu argumente cum ca nu exista,ca daca e bun de ce nu te ajuta…dar uita cand il injura,ii intorc spatele…si doru…da,biserica a cam devenit o instituite de tocat bani,dar intai intereseaza`te de ce…cine e la puterea Bisericii,de ce multi preoti sunt doar pentru bani..ai foarte multe de citit/invatat.

  6. Cata, nu prea ai inteles nimic. Eu nu pun la indoiala puterea tamaduitoare a lui Dumnezeu, eu îi critic pe măscăricii mincinoşi care-l slujesc pe Dumnezeu pt bani. (Marius Stroe)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*